Criminal în serie, din Argeș, la un pas de a fi eliberat

0

Iulian Țigănilă, cel mai temut criminal în serie, care a îngrozit Argeșul la sfârșitul anilor ’90, a fost la un pas de a ieși din închisoare, deși a fost codamnat la detenție pe viață. Judecătoria Sectorului 5 București a respins cererea de eliberare condiționată. 

 

Iulian Țigănilă are aproape 61 de ani și asta i-a permis să le ceară judecătorilor să-i înlocuiască pedeapsa detenției pe viață cu 25 de ani de închisoare. În luna martie a acestui an, Curtea de Apel București a înlocuit pedeapsa detenției pe viață cu 25 de ani închisoare.

El este deja închis de aproape 24 de ani și asta înseamnă că și-a ispășit pedeapsa minimă cerută de lege.

Tocmai de acea a intrat în comisia de eliberări condiționate de la Penitenciarul Rahova unde s-a constatat că îndeplinește condițiile unei eliberări condiționate și a fost dat aviz favorabil.

Dosrul a ajuns pe rolul Judecătoriei Sectorului 5 București care a respins cererea lui Iulian Țigănilă.

”Respinge cererea de liberare condiţionată a petentului condamnat Ţigănilă Iulian în raport de procesul-verbal nr. 11/20.03.2024 emis de Comisia de liberări condiţionate din cadrul Penitenciarului Rahova. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă petentul la plata sumei de 300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, onorariul apărătorului din oficiu, urmând a fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei, la data de 23.05.2024”, scrie în hotarârea 1445/2024  23.05.2024.

 

Iulian Țigănilă, criminalul din Argeș, a fost condamnat la închisoare pe viaţă după ce a ucis nu mai puţin de şapte persoane, printre care și iubita sa însărcinată. Criminalul se împrietenea cu victimele, consumau alcool împreună, apoi le lua viața. El omora victimele pentru a le fura bunurile, apartamentele sau mașinile. Ancheta a durat 15 ani după ce în fântâni părăsite sau în diferite canale de irigații, au fost găsite trupurile fără viață, cu urme de violență, ale unor persoane dispărute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.