Tentativă de viol în Gara Sud, din Pitești!

0

O tânără, în vârstă de 19 ani, a trăit clipe de coșmar în timp ce se afla în stația CFR – Gara Sud, din Pitești. Ea a fost victima unei tentative de viol. Fata a reușit să scape din mâinile agresorului și a sunat la 112. Individul a fost prins de polițiștii Transporturi la scurt timp după comiterea faptei. Acesta a fost arestat preventiv. M.Sandu

Întâmplarea a avut loc vineri 14 iunie, în jurul orei 5.30, în Gara de Sud, din Pitești. O tânără, în vârstă de 19 ani, din Mioveni, aștepta în stația CFR.

În afară de ea, în stație mai era un bărbat. Acesta s-a apropiat de fată și au intrat în vorbă. A convins-o să meargă cu el, la subsolul clădirii.

Se pare că fata s-a dus de bunăvoie, dar abia acolo a înțeles că a fost atrasă într-o capcană. Bărbatul a început să o pipăie și vrut să o dezbrace.

Speriată, tânăra s-a opus și a strigat! Se pare că atunci bărbatul s-a oprit, moment de care fata a profitat și a reușit să fugă.

În timp ce alerga, victima a apelat dispeceratul 112. La scurt timp, în stație au apărut polițiștii de la Transporturi. Oamenii legii au aflat de la fată ce s-a întâmplat și au pornit după agresor. Au reușit să-l prindă în gară și l-au dus la audieri.

Arestat preventiv

Individul este Adrian L., de 39 de ani, din Costești.  S-a stabilit că are antecedente penale, după ce a mai fost condamnat pentru infracțiuni la regimul rutier.  Bărbatul a fost reținut sub acuzația de tentativă de viol.

Sâmbătă, 16 iunie, a fost dus la Judecătoria Pitești cu propunerea arestării preventive Judecătorii au admis cererea. În minuta ședinței de judecată scrie: ”…admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Pite?ti în dosarul de urmărire penală nr. x. Respinge cererea de luare a măsurii a arestului la domiciliu ca neîntemeiată. În baza art. 226 alin. (2) raportat la art. 202 alin. (1) şi (3) şi art. 223 alin. (2) C.pr.pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului L.A., cu antecedente penale, pentru o perioadă de 30 de zile începând de la data de 15.06.2024, mandatul fiind valabil până la data de 14.07.2024, inclusive.”

Decizia nu este definitivă și inculpatul a depus contestație în aceeași zi. Contestația se va judeca la Tribunalul Argeș pe data de 20 iunie.