Înregistrări cu tentă sexuală au fost publicate pe un canal de YouTube, de un jurnalist cunoscut drept ”Justițiarul din Berceni”. Povestea relatată este despre un profesor de educație fizică și sport care predă în două licee din Curtea de Argeș. T.G.C., de 45 de ani, îi face avansuri unei adolescente, în vârstă de 17 ani, elevă la unul dintre liceele în care dascălul predă. Fata nu îi este elevă la clasă.
Se spune că profesorul ar fi avut un comportament inadecvat și față de alte eleve. Una dintre fete, în loc să sesizeze Poliția a decis să strângă probe împotriva acestuia. L-a contactat pe ”Justițiarul din Berceni” care a mers la Curtea de Argeș și a montat camere de filmare în locuința tinerei. Apoi, se spune că eleva l-a invitat pe profesor la ea acasă. În materialul postat pe YouTube sunt atât înregistrări video cât și audio. De asemenea sunt prezentat discuții pe care cei doi le-au avut pe WhatsApp.
Într-un dintre înregistrile audio, între profesor și elevă are loc următorul dialog:
TGC-Când vin și eu pe la tine?
Eleva-Tot nu mi-ați spus ce intenții aveți cu mine.
TGC-Păi nu și-am spus?
Elevă-Păi nu mi-ați spus concret.
TGC-O relație pe șustache.
Elevă-De ce pe șustache?
TGC-Așa oficial nu se poate
Elevă-Și nevasta?
TGC-Aia e la muncă până la 3.
Se spune că TGC este căsătorit și tatăl a doi copii. În timpul fimărilor ce au fost făcute în locuința fetei, profesorul se laudă că ar fi făcut sex și cu alte eleve.
Între cei doi nu au loc scene indecente, doar discuții, din care reiese că profesorul are o atracție sexuală față de minoră.
În aceeași zi, în care a fost făcută filmarea din locuința minoreri a fost sesizată și Poliția, de către cel care a realizat materialul jurnalistic. A fost demarată o anchetă pentru săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală.
”În ziua de 8 iunie a.c., în urma unei sesizări, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de agresiune sexuală asupra unui minor, în cauză fiind desfășurate cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale care se impun.
În acest context, precizăm că activitățile de prindere în flagrant sunt realizate, în mod curent, de către organele de cercetare penală, prin structuri specializate, și au un grad de complexitate mult mai ridicat față de aspectele aparente, pentru a putea îndeplini cerințele de obiectivitate specifice desfășurării procesului penal.
În referire la faptele ce fac obiectul materialului de presă, cercetările sunt continuate, pentru administrarea de probatoriu și luarea măsurilor legale în consecință.
Legat de oportunitatea utilizării unui material ce face obiectul unui articol de presă ca material probator, se impune a fi menționat că sarcina probei în procesul penal implică elemente suplimentare, dar și o demarcare precisă.
Din ansamblul probelor administrate trebuie să rezulte, dincolo de dubiul rezonabil, săvârșirea unei fapte stabilită prin lege ca infracțiune, de către o persoană-subiect al unei infracțiuni, ajungând astfel la efectul răspunderii conform pedepsei stabilite prin lege pentru acea infracțiune”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș despre acest caz.