Cum funcționează sloturile online?

0

Sloturile video, cunoscute în România sub denumirea de păcănele sau aparate, sunt unul dintre cele mai populare tipuri de jocuri de cazinou. Acestea vin cu efecte vizuale și sonore captivante, indiferent dacă le jucați în cazinouri terestre sau în cazinourile online. În plus, jocurile de tip slot sunt foarte ușor de practicat și nu sunt necesare abilități și strategii pentru a le juca.

Odată cu evoluția tehnologiei au evoluat și sloturile online. Dar întrebarea rămâne aceeași: cum funcționează sloturile online? Odată ce îți dai seama cum funcționează și le înțelegi, te poți distra cu ușurință la orice slot din cazinouri terestre sau pe platformele cu pacanele online.

Mecanismele unui joc de tip slot

Când vine vorba de păcănele, nu trebuie să fii un profesionist pentru a învăța cum să rotești rolele și să-ți dai seama cum funcționează totul. Înainte de a pune în mișcare rolele unui joc de tip slots, este bine să înveți ce face fiecare buton și care sunt elementele de bază, dar acest lucru durează foarte puțin.

Părțile principale ale fiecărui mecanism dintr-un slot sunt cunoscute a fi rolele și generatorul de numere aleatorii (RNG). Există diferite tipuri de aparate de slot însă toate au aceeași structură și toate folosesc RNG.

Rolele sloturilor

Înainte de a detalia ce sunt rolele sloturilor, să spunem că un slot este construit pe o matrice fixă sau flexibilă, ce implică role, rânduri și linii de plată.

Rolele sunt coloanele cu simboluri care, în cele mai multe cazuri, se rotesc vertical. Există multe tipuri de sloturi în funcție de numărul de role și cele mai comune sunt sloturile cu 3 și 5 role. Mașinile cu 5 role sunt cu siguranță mai populare în lumea sloturilor. Grafica lor de înaltă calitate, caracteristicile stilate, efectele strălucitoare te fac să-ți dorești să apeși imediat butonul Spin/Play/Joacă.

Deși fiecare slot este oarecum unic, majoritatea sunt jucate în același mod. Odată ce știi elementele de bază, te familiarizezi cu simbolurile și caracteristicile, tot ce îți rămâne de făcut este să te distrezi, fără să uiți să joci mereu responsabil în cazul în care joci cu mize reale.

RNG pentru sloturi

Încorporat în slot, un RNG este un algoritm foarte complex care generează practic toate rezultatele ce nu pot fi prezise în mod rezonabil, pentru a se asigura că fiecare rezultat este independent de rotirea anterioară.

După apăsarea butonului „Rotire”, rolele virtuale încep să se rotească și RNG generează o secvență de simboluri într-o manieră aleatorie.

Iată cum funcționează RNG după apăsarea butonului „Rotire”. Rolele virtuale încep să se rotească și RNG generează constant o secvență de simboluri într-o manieră aleatorie, fiecare sesiune fiind unică, desigur.

RTP pentru sloturi

Pe lângă RNG, contează și RTP-ul jocului. Rata de plată (RTP) stabilește procentul banilor investiți care se întorc la jucători. Sloturile au în general un RTP ce variază în medie între 94% și 97%. Restul procentelor de până la 100% este de fapt marja casei. După cum poți observa, cazinourile, indiferent de natura lor, vor ieși mereu pe plus.

Rata de rambursare crește practic odată cu suma de bani care a fost plasată în slotul specific.

Volatilitatea sloturilor

Pe lângă RTP, contează foarte mult și volatilitatea sloturilor. Acesta este un algoritm care stabilește frecvența plăților. Cu alte cuvinte, cu cât volatilitatea este mai mică, cu atât mai des vor fi acordate combinațiile câștigătoare, dar în sume modice de regulă. Sloturile cu volatilitate mare fac plăți mai rare, dar și sumele sunt de multe ori mai consistente.

Jocurile de noroc cu mize reale se adresează în exclusivitate persoanelor ce au împlinit vârsta de 18 ani. Fii responsabil!