La volan beat și cu permisul anulat!

0

La 38 de ani, un piteștean și-a riscat libertatea continuând să conducă ilegal autoturismul personal. A fost prins după ce și-a avariat mașina ca urmare a faptului că a urcat la volan fiind băut. În timpul verificărilor ce au urmat, oamenii legii au stabilit că șoferul avea permisul anulat, tot pentru conducere sub influența alcoolului. L-au reținut pentru 24 de ore, piteșteanul fiind dus în arestul IPJ Argeș. 

Nicolae I., de 38 de ani, din Pitesti, conducea sâmbătă un Opel Astra, pe strada Nicolae Dobrin, din Pitești. Când se afla peste drum de capela Sfântul Gheorghe, a pierdut controlul volanului și a lovit o bordură. Impactul a fost unul puternic și mașina a fost avariată astfel că, bărbatul nu a mai putut continua deplasarea.

A fost sesizată Poliția și în zonă au mers polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești. La sosirea echipajului, șoferul nu se mai afla la fața locului. Nicolae I. a fost depistat după aproximativ o oră. A fost testat cu aparatul etilotest  și s-a stabilit că  0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost dus la spital pentru recoltare de porobe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Marți 30 iulie, a sosit rezultatul alcolemiei. Nicoale I. a avut 1,31 la mie în sânge. În timpul cercetărilor a rezultat că piteșteanul figurează cu permisul de conducere anulat, ca urmare a săvârșirii unei alte infracțiuni la regimul circulației, culmea, tot conducere sub influența alcoolului.

După administrarea probatoriului, bărbatul de 38 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.  Ieri a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive. El va fi cercetat sub măsura controlului judiciar pentru conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului. Dacă va fi găsit vinovat riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani.