Trei mandate de arestare! Conflictul dintre rromii de la Bascov continuă!

0

Nici nu s-au încheiat cercetările în urma încăierării care a avut loc la Bascov, în noaptea de 18 spre 19 iunie, între două grupuri de rromi, că povestea s-a repetat. De această dată, grupul din Dobrogostea s-a deplasat la Scheau cu intenția de a-și confrunta adversarii. Incidentul a fost urmat de trei mandate de arestare, două fiind emise în lipsă. 

”Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 29 iulie a.c., în jurul orei 12:00, mai mulți barbați, din Bascov, ar fi provocat scandal pe fondul unei stări conflictuale anterioare, în timp ce se aflau pe DN 7C, în comuna Bascov, împrejurare în care cei în cauză ar fi provocat distrugeri la elemente de caroseire de la trei autoturisme. În ziua de 30 iulie, după administrarea probatoriului, trei barbați, de 21, 28 și 52 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 31 iulie, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activități infracționale și luarea măsurilor legale care se impugn”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș.

Au distrus trei mașini

Anchetatorii au stabilit că Ion D.,  de 21 de ani, Alex M. de 28 de ani și  Florin D.de 52 de ani, s-au dus înarmați cu bâte, la Scheau, la poarta celor cu care au un conflict de dinainte de scandalul din luna iunie. Cu ei mai erau alși doi bărbați care nu au fugit după conflict, nefiind găsiți. Au început să strige, să înjure și să amenințe, numai că, membrii celuilalt grup nu au ieșit din curte. Astfel scandalul s-a derulat ”peste gard”. Furioși că nu își pot ataca dușmanii, cei trei au început să lovească cu bâtele de baseball, pe care le aveau la ei, trei mașini parcate în fața porții. Au provocat avarii de câteva mii de euro la două BMW-uri și la un Volkswagen. Ion D., Alex M. și Florin D. au fost reținuți  pentru săvârșirea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere și amenințare.

Miercuri, Ion D. a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, ceilalți doi fiind plasați sub control judiciar. Tot ieri, Judecătoria Pitești a emis două mandate de arestare în lipsă, pe numele celolralți doi bărbați participanți la scandal, care au reușit să fugă.

Două mandate de arestare în lipsă

Iată mai jos minuta ședinței de judecată de la Judecătoria Pitești.

”Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Pite?ti în dosarul de urmărire penală nr. 3952/100/P/2024. În baza art. 226 alin. (2) raportat la art. 223 alin. (2) C.pr.pen., dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: DRAGOMIR ION, cercetat pentru săvârşirea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, faptă prev. și ped. de art. 371 alin. 1, 2 și 3 din C.pen și distrugere, faptă prev. şi pedep. de art. 253 alin. 1 din C.pen. (persoană vătămată S S), ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 din C.pen., art. 41 alin. 1 din C.pen și art 77 lit. a din C.pen.,, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 31.07.2024 până la data de 29.08.2024, inclusiv; TĂNASE MIHAI zis Banea, cercetat pentru săvârşirea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, faptă prev. și ped. de art. 371 alin. 1, 2 ?i 3 din C.pen și distrugere, prev. şi pedep. de art. 253 alin. 1 din C.pen.(persoană vătămată C M), ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 din C.pen., art. 41 alin. 1 din C.pen ?i art 77 lit. a din C.pen și DRAGOMIR IONUȚ zis Ursu, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice faptă prev. și ped. de art. 371 alin. 1, 2 şi 3 din C.pen. cu aplic. art. 41 alin. 1 din C.pen și art 77 lit. a din C.pen, pe o durată de 30 de zile, începând cu data încarcerării. În baza art.230 din C. pr. pen, dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă faţă de inculpaţii Dragomir Ion, Dragomir Ionuţ şi Tănase Mihai.”