Meci la echipa fostului antrenor galben-verde!

0
0
  • Superliga, Etapa 30: FC Botoșani – CS Mioveni, astăzi, ora 17:30

Ultima etapă din Superliga programează astăzi, în primul meci al rundei, partida dintre FC Botoșani și CS Mioveni, meciul fiind programat de la ora 17:30 pe terenul echipei moldave.
Galben-verzii fac deplasarea în Moldova cu un moral bun, după victoria din etapa trecută cu Chindia Târgoviște. Astfel, în 2023, cu Nicolae Dică pe bancă, Mioveniul a obținut 12 puncte, în 8 meciuri, o realizare importantă având în vedere că în primele 21 de etape nu luaseră decât 9 puncte. De partea cealaltă, la FC Botoșani nu ar trebui să fi un moral foarte bun în lot, echipa venind după două înfrângeri consecutive, cu Rapid acasă și la U Craiova. Moldovenii au avut însă un joc consistent în aceste partide iar în meciul cu CS Mioveni pornesc ca favoriți. Botoșaniul este pe locul 12, cu 31 de puncte, cu 10 mai multe decât Mioveniul care e pe ultima poziție a clasamentului. Gazdele de astăzi sunt antrenate de Flavius Stoican, tehncian care a pregătit și pe CS Mioveni în acest sezon și care cunoaște foarte bine lotul argeșean.
În acest sezon FC Botoșani a evoluat de 14 ori pe propriul teren, câștigând 4 partide, remizând în 6 și pierzând alte 4, golaverajul pe propriul teren fiind 18-14, semn că echipa lui Stoican primește în mediul un gol pe meci. Ultimele meciuri acasă ale moldovenilor au fost remiză (1-1) cu Sepsi și înfrângere cu Rapid (1-2). De partea celaltă, CS Mioveni a evoluat de 14 ori în deplasare în acest sezon, reușind doar două victorii (1-0 la Sepsi, 2-1 la UTA), 3 remize (0-0 la Petrolul), 2-2 la FC Argeș, 2-2 la U Cluj) și perzând de alte 9 ori (0-3 la Hermannstadt, 2-4 la CFR Cluj, 0-1 la U Craiova, 1-2 la Rapid, 1-3 la Voluntari, 0-1 la Chindia, 1-2 la Farul, 1-5 la FCSB, 1-2 la FC U Craiova). Golaverajul este negative, 14-28, dar echipa amarcat în ultimele 5 deplasări.
Cele două echipe s-au mai întâlnit până acum de 6 ori, de 4 ori în campionat și de două ori în Cupă. Astfel, în 2015, pe când Mioveniul era în Liga II iar Botoșaniul în Liga 1, într-un meci de Cupa jucat la Moveni oaspeții s-au impus cu 2-1. Anul trecut, în sezonul regular a fost egal, 1-1 la Mioveni și 0-0 la Botoșani, pentru ca în play-out, moldovenii să câștige cu 2-0 în deplasare. În acest sezon, în tur a fost 0-0 la Mioveni, și tot la Mioveni galben-verzii au câștigat cu 1-0 în Cupă. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.