În play-ouy, cu 11 puncte, fără rotunjire

0
0

Așa cum spuneam, pentru CS Mioveni, punctul obținut la Botoșani este unul foarte important. Cu acesta, echipa a acumulat 22 de puncte la finalul sezonului regular, iar la înjumătățire nu vor beneficia de rotunjire. Asta înseamnă, că în caz de egalitate la finalul play-out-ului cu o echipă care a beneficiat de rotunjire pentru că a avut punctaj impar la finele sezonului regular, Mioveniul se va afla în fața lor. Concret, dacă CS Mioveni va terminat play-out-ul la egalitate de puncte cu FC Argeș și UTA (care au intrat cu rotunjire), galben-verzii vor fi automat în clasamentul finale peste aceste echipe.

Arbitrați de celebrul Chivulete

Meciul de la Botoșani a fost condus la centru de deja devenit celebru Andrei Chivulete. Acesta a întrerupt definitiv acum câteva etap meciul Sepsi – FC U Craiova pentru scandări xenophobe. Inițial Comisiile au dat câștiga de cauză covăsnenilor iar apoi s-a dechis rejucarea partidei. Acesta a fost primul joc al centralului după ultima decizie a Comisiei, care a întors total practic, decizia arbitrului de la acel meci. La Botoșani, Chivulete a condus foarte bine partida, fără a avea probleme majore.

Reîntâlnire cu Stoican și Burlacu

La gazde s-a aflat pe bancă Flavius Stoican, antrenor care a pregătit și pe CS Mioveni în acest sezon, în partea a doua a turului și începutul retutului. Cu el pe bancă, Mioveniul a obținut 7 puncte (1-0 la Sepsi, 0-0 la Petrolul, 1-1 cu UTA, 2-2 cu FC U Craiova, 0-0 cu Botoșani). De asemenea, și fotbalistul Andrei Burlacu care a fost su Stoican în prima parte a campionatului la Mioveni, a fost în lot pentru acest meci, el rămând până la final rezervă. De asemenea, în lotul moldovenilor, ca rezervă a fost și portarul Răzvan Ducan, goal-keeper care în sezonul trecut a făcut parte din lotul galben-verde.

Fostul galben-verde Florescu, în repriza secundă

La FC Botoșani a mai început meciul ca rezervă și fostul jucător crescut la CS Mioveni, Eduard Florescu. Acesta a fost introdus pe teren de Stoican, în minutul 79 în locul lui Zabou dar nu a putut schimba prea mult evoluția echipei sale. Florescu se află din 2018 la Botoșani, dar între timp a mai fost împrumutat câte o jumătate de an la FC Argeș și Universitatea Craiova.
Rusu golul 100 al Mioveniului în Liga 1
Golul de 1-1 de la Botoșani, a însemnat pentru CS Mioveni golul cu numărul 100 în Liga 1. Galben-verzii au reușit 26 de goluri în primul sezon de Liga 1 (2007/2008), 20 în al doilea (2011/2012), 31 (sezonul trecut), iar acum au 23 de reușite. Acest al 100-lea gol pe prima scenă fotbalistică a țării a fost marcat de Bogdan Rusu, care este și golgeterul echipei. Atacantul se află la a 7-a reușită pentru galben-verzi în acest sezon, 5 goluri de la revenirea la Mioveni și două în prima parte a sezonului, înainte de a pleca la FCSB.
Galben în secunda 30
Andrei Panait a reușit un record negativ în meciul de la Botoșani. Astfel, mijlocașul de la CS Mioveni a reușit să ia galben în primul minut de joc, în secunda 30, după o intrare dură, din spate, la mijlocul terenului, asupra unui adversar. Chivulete i-a dat imediat galben, iar jucătorul argeșean a avut până la final intrările mai cumpătate, reușind să scape și de al doilea galben.  S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.