Şofer oprit cu focuri de armă!

0
0

O urmărire teribilă a avut loc pe străzile din Topoloveni şi Călineşti, acolo unde, un şofer a gonit refuzând să oprească la semnalul poliţiştilor. Când maşina lui a fost blocată de echipaje, a abandonat-o şi a rupt-o la fugă pe un câmp. A fost oprit cu focuri de armă! Pentru ce toate acestea? Bărbatul nu poseda permis de conducere şi nici maşina pe care o conducea nu era în regulă! 
Duminică, în jurul orei 15.30, un echipaj de ordine publică de la Poliţia Topoloveni a vrut să tragă pe dreapta, pentru un control de rutină, un Logan care circula pe DN 7, în Topoloveni. Şoferul, în loc să oprească, a accelerat încercând să dispară. A pornit în viteză către Călineşti, cu echipajul de poliţie pe urmele sale. Conducătorul auto a devenit un real pericol pentru ceilalţi participanţi la trafic, în încercarea lui de a scăpa de poliţişti. „Echipajul de poliție a pornit în urmărirea acestuia, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, solicitând, în același timp, sprijinul unui echipaj al poliției rutiere din cadrul Poliției Orașului Topoloveni. Conducătorul autoturismului s-a deplasat către municipiul Pitești, punând în pericol grav siguranța traficului rutier, încălcând mai multe reguli de circulație, ignorând semnalele repetate de oprire și mergând aproximativ 5 km, până în comuna Călinești, acolo unde a fost blocat de un echipaj al Formațiunii Rutiere Topoloveni”, a declarat Mădălina Epure, ofiţer de relaţii cu presa al IPJ Argeş.

Cum o maşină de poliţie îi bloca înaintarea, şoferul a fost nevoit să oprească. Acesta a coborât din Logan şi, în loc să se predea, a rupt-o la fugă pe un câmp. Poliţiştii l-au alergat dar individul nu se lăsa prins cu niciun chip. Urmărirea a luat sfârşit abia în momentul în care un om la legii a făcut uz de armă. Acesta a tras două focuri, în plan vertical, iar bărbatul a fost prins şi imobilizat. Acesta a fugit de poliţişti din cauză că nu deţine permis de conducere. „În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că bărbatul de 33 de ani, din Ștefănești nu deține permis de conducere pentru nicio categorie, iar autoturismul nu avea valabile inspecția tehnică periodică și asigurarea de răspundere civilă auto. Bărbatul a fost condus la sediul poliției, pentru audieri, iar după administrarea probatoriului, a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere. În cursul zilei de astăzi, bărbatul va fi prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, a mai spus Mădălina Epure. Şoferul reţinut este Dragoş V. şi ieri a fost eliberat după ce procurorii au dispus împotriva lui măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.