George Hoţu a scăpat de închisoare!

0

Cunoscutul om de afaceri George Dumitrescu, căruia i se spune şi George Hoţu, a scăpat de închisoare în două procese de evaziune fiscală în care a fost judecat. A intervenit prescripţia, prin urmare a încetat procesul penal împotriva afaceristului. Într-unul din dosare primise o pedeapsă de 6 ani închisoare cu executare. Deşi la Tribunalul Argeş se judecă un al treilea dosar, finalitatea procesului nu este greu de dedus, având în vedere că a fost făcută o înţelegere iar inculpatul au cerut încetarea procesului penal. Chiar dacă nu-l mai pot trimite la închisoare judecătorii îl pun să plătească prejudiciul calculat de procurori.
În februarie 2015 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș au finalizat cercetările în dosarul „Balastiera 1”, în care au fost trimise în judecată nu mai puțin de 10 persoane și o societate comercială pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani și executare de activităţi miniere fără permis sau licenţă. Este vorba despre dosarul omului de afaceri George Dumitrescu, zis George „Hoțu”, patronul de la Amfora Plus Trans SRL, în prezent SC Magnetic Record Business. În anul 2017 Tribunalul Argeş a dispus achitarea lui George Dumitrescu pentru acuzaţiile ce îi erau aduse. Procesul s-a mutat la Curtea de Apel Piteşti acolo unde magistraţii au dispus rejudecarea. Astfel, dosarul s-a întors de unde a plecat, respectiv la Tribunalul Argeş. Magistraţii au cerut noi expertize în timpul procesului, au reaudiat părţile şi martorii şi apoi au dat sentinţa. Potrivit deciziei din 2020, George Dumitrescu a fost condamnat la 6 ani închisoare cu executare. Pe 9 martie anul acesta, Curtea de Apel Piteşti a dispus încetarea procesului penal împotriva inculpaţilor din dosar, inclusiv împotriva lui George Dumitrescu, „ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale”. În timpul procesului George Dumitrescu a achitat aproximativ 1 milion de lei prejudiciul calculat de anchetatori, iar acesta ar mai avea de plată aproximativ 9 milioane de lei.

Şi în „Balastiera 2” a încetat procesul penal

În noiembrie 2021, a fost trimis în judecată într-un alt dosar de evaziune fiscală sub formă continuată, „Balastiera 2” pentru fapte comise în anul 2013, fiind acuzat de 24 de acte materiale. Săptămâna trecută, pe 16 martie, judecătorii Tribunalului Argeş au dispus încetarea procesului penal. Magistraţii au admis, în parte, solicitarea ANAF „şi va obliga pe inculpatul Dumitrescu George, la plata către partea civilă a sumei de 422.652 lei, dar şi a dobânzilor şi penalităţilor de întârziere accesorii acestei sume, reprezentând prejudiciul produs acesteia”. Sentinţa nu este definitivă, ci cu drept de apel. Rămâne de văzut dacă Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş va declara apel, dat fiind faptul că magistraţii nu au făcut altceva decât să aplice decizia Curţii Constituţionale a României privind prespcripţia faptelor penale.

În al treiela dosar nu va putea fi condamnat

Procurorii au mai întocmit un rechizitoriu, tot pentru evaziune fiscală, pe care l-au depus la Tribunalul Argeş în aprilie 2022. Procesul este un curs de judecare, dar la ultima şedinţă inculpatul a depus la instanţă două solicitări. „Ia act de manifestarea de voinţă a inculpatului Dumitrescu George, în sensul că este de acord cu prestarea unei munci neremunerate în folosul comunităţii în cazul în care va fi găsit vinovat.
În raport de decizia ÎCCJ nr.67 din 25.10.2022, precum şi în raport de deciziile nr.358/2022 şi 287/2018 ale Curţii Constituţionale, ia act de poziţia inculpatului Dumitrescu George, de încetare a procesului penal”, se precizează în decizia dată de judecători în urmă cu două săptămâni. Asta l-ar putea scăpa pe George Hoţu şi de al treilea dosar penal. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.