Humus de casă

0

Timpi de preparare:
• Timp de preparare: 15 min
• Timp de gătire: 12 min
• Gata în: 27 min
Ingrediente:
• 500 gr. năut
• sucul a 2 lămâi
• 100 ml ulei
• 2 linguri pastă de susan
• 4 căţei de usturoi
• 1 crenguță pătrunjel
Mod de preparare:
Cu o seară înainte de preparare, se pune năutul în apa rece. A doua zi se scurge si se pune la fiert, iar când boabele s-au înmuiat, se scurg si se mixează.
Se adaugă pasta de susan
Se adauga sucul de lamâie si uleiul în timp ce se continua mixarea, apoi usturoiul pisat.
Se scoate pasta într-un bol sau o farfurie, i se fac câteva sanţuri la suprafaţa si se pune puţin ulei de măsline, simplu sau aromatizat.
Se aduce la masa cu pătrunjel si, eventual, lamâie.