Învăţaţi cu hoţia de mici!

0

Trei tineri au fost arestaţi preventiv după ce au fost acuzaţi de furt calificat. Aceştia au sustras bunuri din curtea unei societăţi din Bascov. Valoarea prejudiciului nu este foarte mare, doar că, cel mai probabil, la instanţă a contat trecutul acestora. Toţi trei au mai fost condamnaţi în perioada în care erau minori, doi pentru furt, altul pentru tâlhărie calificată. 
„Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov au continuat verificările în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, și au reținut trei tineri, de 21 de ani, toți din localitatea Bascov. Din cercetări s-a stabilit că, în noaptea de 12 spre 13 martie a.c., cei trei ar fi pătruns în curtea unei societăți comerciale din localitatea Bascov, de unde ar fi sustras mai multe bunuri, în valoare totală de 2.000 de lei. Pentru administrarea probatoriului, în ziua de 30 martie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Bascov, au pus în executare patru mandate de percheziție domiciliară, pe raza localităților Bascov și Merișani. La data de 30 martie a.c., după administrarea probatoriului, cei trei au fost reținuți pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale”, a transmis IPJ Argeş despre dosarul celor trei.

Unul pentru tâlhărie, doi pentru furt

Potrivit portalului Judecătoriei Piteşti, vineri 31 martie, pe numele lui Fernando T., Bombonel N.D. şi Alex M. toţi trei cu antecedente penale, au fost emise mandate de arestare preventivă pe câte 30 de zile. Aceştia au contestat decizia judecătorilor. Tinerii sunt cunoscuţi de oamenii legii de pe vremea când erau minori şi aveau preocupări în contradicţie cu legea. Astfel, Fernando şi-a început „cariera”, de pe vremea când era în şcoala gimnazială, cu o tâlhărie calificată. În iulie 2017, Judecătoria Piteşti l-a condamnat la „măsura educativă a asistării zilnice pe o perioadă de 6 luni (…) pe durata executării măsurii educative obligă pe inculpat să frecventeze cursurile şcolare în cadrul Şcolii Gimnaziale din Bascov”, după cum reiese din sentinţă. Bombonel şi Alex au fost condamnaţi pentru furt calificat , în 2019, tot la măsura educativă a supravegherii pe o perioadă de 6 luni, fiecare. Cei doi au furat atunci de la Comesad, iar societatea nu s-a mai constituit parte civilă în proces după ce bunurile sustrase de tineri au fost recuperate. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.