Timpi de preparare:
Timp de preparare: 50 min
Gata în: 50 min
Ingrediente:
100 gr. unt
8 gălbenuşuri
2 linguri făină
400 gr. cartofi copţi în coajă
3-4 felii franzelă
unt pentru prăjit crutoanele
1 linguriță nucă măcinată
1 linguriță rasă de sare
verdeaţă (pătrunjel, rozmarin)
100 gr. costiţă
2 cârnaţi picanţi
1-2 linguri ulei
Mod de preparare:
1. Se amestecă gălbenuşurile cu untul înmuiat, cartofii copţi şi daţi pe răzătoare şi cu făina. Se adaugă verdeaţa tocată, nuca, sarea şi se amestecă până ce se omogenizează.
2. Se taie feliile de pâine în cubuleţe şi se rumenesc în unt într-o tigaie încinsă. Se scot apoi pe o farfurie şi se lasă la răcit.
3. Compoziţia obţinută din cartofi, unt, gălbenuşuri, făină şi verdeaţă se întinde cu ajutorul sucitorului într-o foaie groasă. Se pun crutoanele în mijlocul foii, apoi se rulează uşor, prinzându-se bine la capete. Găluşca obţinută se pune la fiert într-un vas cu grătar, în apă sărată, 30-35 de minute.
4. Se scoate găluşca şi se lasă la răcit pe un platou. Între timp, se taie cârnăciorii şi costiţa în felii şi se pun la prăjit într-o tigaie cu ulei.
5. Se taie găluşca în felii şi se serveşte împreună cu cârnăciorii şi cu costiţa prăjită.