Slujbă de sfințire pe Lotul 5 al Autostrăzii Pitești-Sibiu

0

Om cu frica lui Dumnezeu, un antreprenor care efectuează lucrări pe autostrada Pitești-Sibiu, între Bascov și Curtea de Argeș, a chemat un preot ca să binecuvânteze construcțiile de pe Lotul 5 și pe muncitori. Slujba de sfințire a fost făcută în zi de mare sărbătoare. Preotul Leonard Dănciulescu, parohul Parohiei Merișani, a stropit cu agheasmă și a spus rugăciuni pentru protejarea tuturor angajaților dar și a celor care, în viitor, vor circula pe autostradă. 
Marian Ştefănescu, subcontractant la firma We Build antreprenorul general care a câştigat licitaţia pentru Lotul 5 al Autostrăzii Piteşti-Sibiu, s-a dus la biserică de Izvorul Tămăduirii și în timp ce se închina, i-a venit ideea să roage un preot să meargă pe șantier și să țină o slujbă de binecuvântare. „Suntem foarte expuşi pericolelor. Lucrăm la înălţime, sunt lucrări delicate în timpul cărora pot avea loc accidente tragice. Ani de zile, Dumnezeu şi Maica Domnului ne-a ferit pe mine şi pe băieţii mei (n.r angajaţi). De 17 ani, de când am înfiinţat societatea, niciodată nu am avut vreun accident de muncă la firmă. Eu sunt un om cu frica lui Dumnezeu şi îi mulţumesc Lui. Aşa am simţit eu, ca fiind sărbătoare mare să mulţumim pentru protecţia colegilor. Nu este pentru prima dată. Şi la alte lucrări am chemat preotul să slujească. Când am avem lucrări mari îl aducem pe părinte. Cred că este o lucrare divină aici, pentru că ideea mi.a venit în timp ce eram la biserică. L-am sunat pe părinte și acesta a venit cu mare drag”, a povestit Marian Ștefănescu. Antreprenorul lucrează pe Lotul 5 cu o echipă de aproximativ 90 de muncitori, însă, spune el, pe întreg tronsonul între Bascov şi Curtea de Argeş muncesc aproximativ 1000 de salariaţi de la alte firme.
Lotul 5 al Autostrăzii Pitești-Sibiu are 30,35 kilometri, începe la Bascov şi se termină la Curtea de Argeş. Lucrările au început în septembrie 2021 şi până în prezent au fost realizate în proporţie de 30%. Termenul de execuţie este de 48 de luni. Dacă se va menţine ritmul ar putea fi finalizate înainte de data limită.

A stropit construcţiile cu agheasmă

Preotul Leonard Dănciulescu a mers pe şantier acolo unde a stropit cu agheasmă și a înconjurat construcțiile de trei ori. În timpul ceremonialului religios, preotul a cântat „Hristos a Înviat din morți, cu moartea pe moarte călcând…”. Slujba de sfinţire a fost făcută la Vâlcele, Borleşti şi Dobrogostea. „Am stropit cu apa sfințită (agheasmă) lucrările ce se săvârșesc la construcția autostrăzii neamului românesc rugându-L pe Dumnezeu și Maica Sa Preacurată să îi lumineze și să le dăruiască putere tuturor celor implicați. Orice lucru pe care îl începem, fie că este vorba de o casă, o troiţă, o lucrare a pământului chiar şi începerea unei autostrăzi, totul începe cu binecuvântarea lui Dumnezeu. Ne rugăm pentru cei care lucrează pe aceste șantiere, dar și pentru cei care vor folosi autostrada când va fi finalizată. Fiecare meserie are riscurile ei şi aceşti oameni sunt expuşi zilnic la accidente. Ne rugăm şi pentru cei care o vor folosi când va fi gata, să fie feriţi de accidente, să fie păziți de tot ce este rău, să ajungă cu bine la destinaţie ”, a declarat, preotul Leonard Dănciulescu, parohul Parohiei Merișani, din județul Argeș, cel care a făcut slujba de sfinţire. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.