Au început înscrierile la Titularizare!

0

Înscrierile pentru concursul național de Titularizare 2023 au început ieri și durează până pe 17 mai, potrivit calendarului oficial.
Spre deosebire de anul trecut, la dosarul de înscriere a fost introdusă declarația privind postul didactic de predare ocupat în etapele anterioare ale mobilității, după cum informează Edupedu. Vezi mai jos, în articol, lista documentelor necesare pentru înscriere. Dosarele candidaților care se înscriu la Titularizare 2023 în două județe trebuie să conțină aceleași acte pentru fiecare județ. Cererile și anexele se pot trimite și electronic. În afară de cererea de înscriere, candidații la Titularizare 2023 trebuie să depună în 18 documente la dosar, în original sau copie, după caz. Candidații care au depus dosare de înscriere la concursul național în ultimii 3 ani, depun/transmit pentru înscrierea la concursul național, sesiunea 2023, la centrul de înscriere, cererea-tip însoțită obligatoriu de documentele solicitate de inspectoratul școlar la care se solicită înscrierea. n
Probele practice și inspecțiile speciale la clasă au loc în perioada 24 mai – 30 iunie 2023, după cum apare în calendar. În această perioadă se desfășoară și soluționarea contestațiilor.
Titularizarea este examenul de angajare pe o perioadă nedeterminată într-o școală. Pentru a se titulariza – deci pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată – profesorii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului. Pentru a deveni suplinitor – deci pentru angajarea pe perioadă determinată – candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la inspecție. Anual, participă la acest concurs de angajare în învățământ circa 30.000 de candidați. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.