Dani Mocanu judecat pentru tentativă de omor

1

Dosarul de tentativă de omor în care manelistul Dani Mocanu şi fratele lui sunt acuzaţi, alături de alţi inculpaţi că au lovit un bărbat într-o benzinărie din Piteşti, a trecut de camera preliminară. Potrivit judecătorilor de la Tribunalul Argeş, procesul poate să înceapă. Instanţa a menţinut starea de arest la domiciliu a solistului. Fratele lui, Ionuţ Nando, a scăpat de arestul preventiv şi săptămâna trecută a fost plasat în arest la domiciliu. 
Dani Mocanu şi fratele lui Ionuţ Nando au fost trimişi în judecată sub acuzaţia de tentativă de omor, alţi doi inculpaţi fiind judecaţi pentru loviri şi alte violenţe, în noiembrie 2022. De atunci, dosarul a stat în camera preliminară, unde s-au judecat mai multe termene. De la comiterea faptei, Dani Mocanu s-a aflat în arest la domiciliu, iar fratele lui Nando în arest preventiv. Se pare că pe manelist nu îl deranjează măsura, pe care nu a contestat-o decât o singură dată, la început. Chiar dacă este în arest la domiciliu, solistul continuă să îşi lanseze piese pe care şi le promovează pe reţelele de socializare şi are mii de vizualizări. Ultima melodie a lansat-o pe data de 3 mai, la o zi după ce Curtea de Apel Piteşti a admis contestaţia fratelui lui Nando de prelungire a arestului preventiv şi pe care a înlocuit-o cu arest la domiciliu. „Sunt fericit … și atunci când sunt fericit mai fac cate o melodie pentru Domnul meu Atotputernic. Mai ales ca ieri a fost și fratimio Nando Mocanu eliberat din penitenciar și plasat in arest domiciliar la fel ca mine”, a scris (n.r. am redactat întocmai) Dani Mocanu pe contul lui de socializare.

Contestaţiile au fost respinse

Judecătorii Tribunalului Argeş au dispus începerea procesului, după ce au respins cererile formulate şi excepţiile invocate de inculpaţi. „…constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 348/P/2022 din data de 14.11.2022 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală (…) Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii Mocanu Ionuţ Nando, Mocanu Daniel, Văduva Gheorghe şi Zanfir Victor Florin, termenul de judecată urmând să fie fixat după rămânerea definitivă a încheierii”, se precizează în sentinţa dată la sfârşitul săptămânii trecute.
Decizia nu era definitivă şi a fost contestată la Curtea de Apel Piteşti.

Ce spun procurorii…

Încăierarea pentru care fraţii Mocanu sunt judecaţi a avut loc într-o noapte din luna august a anului trecut, într-o benzinărie din zona Podul Viilor din Pitești și a implicat un grup mare de protagoniști. În imaginile surprinse de camerele de supraveghere se observă cum indivizii aveau asupra lor mai multe bâte sau răngi. Atacatorii au sărit cu pumnii și picioarele pe victimă și au bătut-o până când aceasta nu a mai avut nicio reacție. Printre ei s-a numărat şi Dani Moncanu şi fratele lui Nando, cel de la care a pornit scandalul. „ … în timp ce victima încerca să fugă, aflându-se poziţionată cu spatele la agresor, inculpatul Ionuţ Nando Mocanu i-a aplicat o lovitură puternică cu obiectul contondent în zona spatelui, victima fiind împiedicată să fugă prin ţinerea acesteia de tricou de inculpatul Mocanu Daniel. Ulterior, beneficiind de ajutorul lui Daniel Mocanu, care a continuat să împiedice victima să fugă în direcţia opusă agresorului, ţinând-o strâns cu braţele de tricou şi de mâna dreaptă, inculpatul Ionuţ Nando Mocanu i-a aplicat victimei o lovitură puternică cu corpul contondent în zona capului, producându-i leziuni traumatice cu intenţia de a-i curma viaţa”, se precizează în rechizitoriu procurorilor Tribunalului Argeş. În timpul anchetei, Dani Mocanu a susţinut că voia să-i despartă. În urma loviturilor primite victima a suferit un traumatism cranio cerebral cu înfundare, o fractură cominutivă cu înfundare şi a necesitat 60-65 de zile de îngrijiri medicale, potrivit din certificatului medico-legal depus la dosar. M.Sandu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.