Timpi de preparare:
Timp de preparare: 45 min
Timp de gătire: 45 min
Gata în: 1 ore, 30 min.
Ingrediente:
800 gr. piept de pasăre (raţă, curcă, gâscă)
200 gr. pate de ficat
200 gr. ficat de pasăre
20 gr. unt
1-2 linguri ulei
1 legătura pătrunjel
nucşoară măcinată
1/2 linguriță chimen
boia de ardei
100 ml vin alb
sare
piper
1 păhărel de coniac
Mod de preparare:
1. Carnea se curăţă, se spală şi se usucă cu un şervet. Se taie pe lung fiecare bucată, astfel încât să se poată umple. Se condimentează cu boia de ardei şi piper, se stropeşte cu vin şi se lasă la rece jumătate de oră.
2. Pentru umplutură, ficatul de pasăre se înăbuşă în unt. Se condimentează cu sare şi piper, iar când se răceşte se taie cubuleţe şi se pune într-un castron. Se adaugă pateul de ficat, pătrunjelul tocat, două linguri de coniac, chimenul, nucşoara măcinată, sare şi boia.
3. Se umplu bucăţile de piept cu această compoziţie, apoi se prind cu scobitori sau se cos. Se aşează într-o tavă unsă cu ulei şi jumătate de pahar cu apă. Se coace în cuptorul încins, la foc tare, 35-45 de minute. După 15 minute focul se reduce, iar bucăţile de carne se întorc şi se stropesc cu coniac.