În arest la 15 ani, pentru violenţă!

0

Un adolescent, în vârstă de 15 ani, aflat într-un centru de plasament a ajuns în arest după ce lovit un băiat în vârstă de 14 ani. Ieşirea violentă a avut loc, aparent, fără motiv. Se pare că agresorul dorea să dovedească „cine e mai tare la bătaie”. Cum nu este prima ieşire violentă a minorului instituţionalizat, s-a luat împotriva lui măsura reţinerii. 

Minorul a fost reţinut sâmbătă, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Orașului Mioveni. În urma cercetărilor s-a stabilit că vineri seara în jurul orei 21.00, în timp ce se afla într-un parc din Mioveni, adolescentul, în vârstă de 15 ani, s-a dus la o bancă unde era aşezat un băiat în vârstă de 14 ani.

I-a cerut acestuia să se ridice în picioare şi atunci când minorul s-a conformat, l-a lovit cu pumnul în faţă. Anchetatorii au stabilit că între agresor şi victimă nu existase un conflict anterior.

Din cele relatate de martori, agresorul a vrut doar să-şi arate forţa şi să stabilească „ cine e mai tare la bătaie”.

A lovit şi un adult

Băiatul anchetat este un copil-problemă. Acesta se află într-un centru de plasament. Până acum a fost mutat de mai multe ori, din centru în centru, din cauza problemelor pe care le-a creat pe unde a fost.

Şi la Mioveni a mai avut un incident violent după ce a lovit cu pumnii un adult cu care a intrat în contradicție la scara unui bloc. Deşi are numai 15 ani, minorul este dezvoltat fizic şi inspiră teamă. Sâmbătă, după administrarea probatoriului, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, minorul de 15 ani a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță. Ieri, urma ca împotriva lui să fie dispuse măsuri preventive. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.