La miting s-a spus NU Guvernului!

0
0
  • Urmează a 5-a zi de grevă generală în învățământ

Ieri, în a patra zi a grevei generale din învățământ profesorii au organizat un mitig amplu, de protest la București, la care au fost prezenți și câteva sute de dascăli argeșeni.
Înainte de acest miting, Guverul a făcut și prima ofertă pentru profesori: ”Un card pe care vor fi încărcate următoarele sume: 1.000 de lei pentru personalul didactic şi pentru personalul didactic auxiliar, în luna iunie. Este o sumă forfetară care poate fi folosită, urmând ca în luna octombrie a acestui an pe acelaşi card să fie încărcată suma de 1.500 de lei, din care 500 de lei reprezintă suma forfetară iar diferenţa de 1.000 de lei sunt bani pentru susţinerea activităţii didactice şi activităţii curente de lucru. De asemenea în lunile iunie şi octombrie vor fi încărcate pe acelaşi tip de carduri sumele de 500 de lei în luna iunie şi alte 500 de lei în luna octombrie. Dintre acestea, 150 de lei vor reprezenta, în fiecare caz, sumă forfetară”.
Odată cu acest miting s-a dat și răspunsul sindicaliștilor la prima ofertă făcut de Guvern revendicărilor greviștilor. ”Oferta este jignitoare. Spunem NU hotărât. Greva va continua! Am hotărât să dăm un răspuns Guvernului la oferta înaintată aseară. Chiar astăzi, miile de colegi veniţi din Bucureşti şi din ţară spun un NU hotărât acestei oferte. Greva nu mai este legată în acest moment numai de revendicări salariale. Este o grevă pentru demnitate, pentru statutul social al celor care lucrează în sistemul de învăţămâmt, este o grevă pentru respect. Să fie foarte clar, oamenii vor să aibă venituri care să conteze şi pentru pensie. Aceste vouchere nu contribuie cu nimic la pensie” au spus liderii sindicatelor din învățământ. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.