80 de echipaje vor face show la Raliul Argeșului!

0

Astăzi se va da startul celui mai important eveniment automobilistic din județul nostru, Raliului Argeșului CATENA – Powered by Citroën 2023.

Competiția se desfășoară vineri și sâmbătă pe un total de 9 probe speciale desfășurate pe Transfăgărășan, în Pitești și în apropiere de Câmpulung, echipajele având de parcurs un total de aproape 116 kilometri cronometrați.

Evenimentul a debutat aseară cu startul festiv și prezentarea echipajelor, în timp ce probele speciale vor porni astăzi după ora 14:40. Spectatorilor din Pitești le-au fost pregătite momente inedite, cu două superspeciale programate lângă Stadionul „Nicolae Dobrin” atât vineri seară (ora 21:00), cât și sâmbătă (ora 17:30).

Număr record de participanți

Raliul Argeșului CATENA – Powered by Citroën 2023 este „sold out” după ce a atins vor fi prezente 80 de echipaje, numărul maxim admis în competiție. 9 echipaje vor concura cu modele de top, de clasa RC2, iar trei echipe se vor duela în competiție.

Din numărul total, 68 de echipaje se vor duela în Campionatul Național de Raliuri în diferitele categorii și clase, în timp ce șapte piloți și copiloți iau startul în Trofeul Rally2.

În paralel, alte șapte echipaje vor concura în Campionatul Național de Raliuri pentru Vehicule Istorice, unde spectacolul e asigurat de modelele superbe aflate la start.

Tempestini și Barbu, favoriți

Principalii pretendenți la titlu pornesc în Raliului Argeșului CATENA – Powered by Citroën 2023: Simone Tempestini și Sergiu Itu revin pe meleaguri argeșene la bordul Porsche-ului 997 RGT pentru a-și lua revanșa după abandonul tehnic de anul trecut. În paralel, Sebastian Barbu și Bogdan Iancu vin după o victorie la etapa de debut a sezonului și își propun un nou succes, după cel din 2022 de la Pitești.

În lupta pentru victorie va fi implicat și echipajul care a urcat pe podium anul trecut, Andrei Gîrtofan și Doru Vraja, care a demonstrat o creștere de formă. În paralel, alte șase echipaje care iau startul cu modele de top, de clasa RC2, fi implicate cel puțin în duelul pentru podium: Adrian Teslovan & Vajk-Imre Cseh, Jean Tatu & Teodor Gabriel Găină, Bogdan Gheorghiu & Sandor Csikos, Mihai Manole & Marc Banca, Anton Titov & Alexander Spirov sau Martin Surilov & Zdravko Zdravkov.

Piteșteanul Vali Porcișteanu, la start

La start se va afla și bine-cunoscutul pilot piteștean Valentin Porcișteanu, care alături de Dan Dobre pornește cu prima șansă în cadrul clasei RC2N. Aflați la raliul de casă, cei doi vor avea dueluri strânse în cadrul categoriei cu Vlad Cosma & Florin Dorca, Bogdan Talașman & Laurențiu Mandu, Răzvan Nechifor & Dorin Pulpea, Răzvan Trișnevschi & Manuela Trișnevschi sau Claudiu Erhan & Nicolae Ion.

În categoria mașinilor cu tracțiune, în cadrul principalei categorii, RC4, pornesc 10 echipaje care vor oferi garantat spectacol în lupta lor pentru victorie sau podium: Norbert Maior & Francesca Maior, Jean Tatu Jr & Gabriel Lazăr, Cristian Sugar & Vlad Colceriu, Dănuț Budai & Lucian Budai, piteșteanul Alexandru Gheorghe alături de Cosmin Diacu, Victor Supuran alături de Mihai Supuran, Ekaterina Stratieva & Georgi Avramov, Andrei Coreanu & Iulian Nicolaescu, Vasile Ile & Robert Fus sau Bogdan Toma alături de Andrei Mitrașcă.

Duelul echipelor este unul interesant în 2023, cu trei grupări pregătite să lupte pentru cea mai înaltă treaptă a podiumului: Napoca Rally Academy cu trei echipaje, CB Rally Vest cu trei echipaje, în timp ce Omega Rally Team se aliniază la start cu cinci echipaje.
În paralel, în cupele monomarcă vor porni peste 25 de echipaje, un număr impresionant care va genera spectacol datorită condițiilor egale în care sportivii evoluează.

Circulația închisă pe mai multe drumuri

Desfășurarea Raliului Argeșului presupune închiderea anumitor secțiuni de drum din județul Argeș, pe care concurenții se vor duela cu cronometrul.
În perioada 26-27 mai, diferite drumuri naționale, județene sau comunale de lângă Pitești, din zona Câmpulung și de pe Transfăgărășan vor fi închise circulației publice.
Vineri, 26 mai 2023:
• între orele 07:30 – 12:30 – va fi închis sectorul de drum DJ703K și Strada Sudeaua – între Str. Depozitelor și Budeasa Mică
• între orele 13:00 – 22:30 – va fi închis sectorul de drum DN 73C – de la intersecția cu DN73 până la intrarea în Comuna Berevoiești
• între orele 19:00 – 24:00 – va fi închisă Strada N. Dobrin – între intersecția cu Str. Smeurei și Str. Razboieni
Sâmbătă, 27 mai 2023:
• între orele 09:30 – 19:00 – va fi închis DN7C – între Hidrocentrala Vidraru (Cetatea Poienari) și Cabana Capra
• între orele 15:30 – 21:00 – va fi închisă Strada N. Dobrin – între intersecția cu Str. Smeurei și Str. Razboieni

Dani Oțil și Cătălin Oprișan, prezentatorii evenimentului

Raliul Argeșului CATENA – Powered by Citroën este un eveniment organizat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, susținut de Consiliul Județean Argeș, Primăria Municipiului Pitești și CATENA, cel mai mare lanț de farmacii din România, deținut de grupul Fildas.
Mașina oficială a Raliului Argeșului este oferită de Trust Motors – Importator oficial al mărcilor Peugeot, Citroën, DS și Opel în România.
Parteneri: Repsol prin Valtec Premium Lubricants, Ramada, MSS, HidroGaz, New Design Composite
Parteneri media: Kiss FM, Prima Sport, RallyMax.ro și Autorally.ro

Ediția din 2022 a Raliului Argeșului a fost câștigată de echipajul Sebastian Barbu/Bogdan Iancu, urmat de Andrei Gîrtofan/Doru Vraja și Mihai Manole/Marc Banca. Pentru ca show-ul să fie complet, evenimentul va fi prezentat de Dani Oțil și Cătălin Oprișan. M.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.