Fetiţa accidentată de mamă, în moarte cerebrală!

1

Accident cumplit petrecut marţi, în comuna Dârmăneşti acolo unde o fetiţă, în vârstă de 7 ani, a fost lovită de maşina condusă de mama ei. Se spune că micuţa era în curte când femeia a ajuns acasă, şi ar fi acroşat-o cu roata. A fost scoasă de sub autoturism chiar de către mamă. Coipla a fost transferată marţi seara, la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti, în stare critică. Ieri după-amiază micuţa era în moarte cerebrală.
Tragedia a avut loc marţi după-amiază în timp ce femeia, în vârstă de 43 de ani, asistentă medicală, se întorcea de la serviciu. A deschis poarta şi a văzut-o pe fiica ei în curte. În timp ce voia să parcheze, se pare că fetiţa a ajuns în faţa maşinii fără ca femeia să observe. Abia după ce a oprit şi s-a dat jos a realizat nenorocirea. Se spune că chiar ea a scos fetiţă de sub roţile Skodei. ”La sosirea echipajului de pompieri victima fusese extrasă de către mama ei. Fetița se afla în stop cardio respirator, colegii mei începând manevrele de resuscitare”, a declarat Cătălin Cristescu, reprezentant al ISU Argeș.

Conectată la aparate

40 de minute au durat manevrele de resuscitare iar micuţa a fost readusă la viaţă, fiind intubată şi transportată de urgenţă la Spitalul de Pediatrie Piteşti. După ce a fost stabilizată, fetiţa a fost transportată la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti cu un elicopter SMURD. Era în stare critică, având lovituri la cap, la torace, fracturi costale. Poliţiştii au demarat o anchetă şi au întocmit dosar penal de vătămare corporală din culpă pe numele mamei care este distrusă de durere. „La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Stâlpeni, care au constatat că cele sesizate se confirmă, minora fiind găsită în stare de inconștiență. De asemenea, la caz a fost direcționat un echipaj SMURD de terapie intensivă mobilă. Echipajul medical a efectuat manevre de resuscitare și a preluat minora, cu funcții vitale. În cauză, va fi întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, iar cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a produs”, a declarat Mădălina Epure, ofiţer de relaţii cu presa al IPJ Argeş.
Ieri, la închiderea ediţiei noastre, fetiţa se afla în moarte cerebrală, fiind conectată la aparatele care îi monitorizau funcţiile vitale. M.Sandu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.