Constantin Nicolescu va fi înmormântat azi!

5

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, unul dintre cei mai emblematici politicieni din judeţul nostru, va fi condus pe ultimul drum astăzi. Înmormântarea va avea loc în satul Rădeşti, comuna Stâlpeni, slujba religioasă fiind programată pentru ora 12.00. Constantin Nicolescu, în vârstă de 78 de ani, era bolnav de cancer de mai mulţi ani. El a murit acasă, miercuri după-amiază. După aflarea veştii toti cei care l-au cunoscut şi l-au apreciat au transmis sute de mesaje de condoleanţe.
Iubit, apreciat şi respectat de cei mai mulţi, Constantin Nicolescu a fost considerat un adevărat model de omenie. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş a ajutat oameni simpli, subalterni, cunoscuţi sau prieteni. A schimbat destine ale unor oameni care acum se roagă pentru sufletul lui şi mărturisesc că-i vor fi recunoscători toată viaţa. Hotărât, zâmbitor şi de-o eleganţă, cum rar ţi-e dat să vezi, Constantin Nicolescu a reuşit să impună puternic amprenta PSD în judeţul Argeş. Era unul dintre cei mai respectaţi politicieni.

Unul dintre cei mai emblematici politicieni

Fostul preşedinte al C.J Argeş avea darul de a închega bine o echipă, ceea ce s-a văzut pe durata mandatelor sale. „Constantin Nicolescu a fost un promotor al culturii, susținând Teatrul „Al. Davila”, Ansamblul „Doina Argeșului” și Școala Populară de Artă și, în mod special, Muzeul Golești. Tot de numele lui și al echipei de la Consiliul Județean se leagă și salvarea Muzeului Brătienilor. De asemenea, a fost președinte executiv al Fundației „Valentin și Dinu Lipatti” care s-a îngrijit de Casa Memorială „Dinu Lipatti”, înainte ca aceasta să fie donată Consiliului Județean. În perioada sa, nouă spitale au fost preluate în administrare de Consiliul Județean Argeș, fiind astfel salvate de la închidere. Cât timp a fost la conducerea Consiliului Județean, a fost începută modernizarea județului, cu proiecte în fiecare localitate. Argeșul a devenit primul județ din țară cu sistem integrat de management al deșeurilor, funcțional. În perioada în care a condus Consiliul Județean au fost realizate numeroase investiții în infrastructură, poate printre cele mai importante fiind centura Piteștiului sau drumul de acces cu regim de autostradă dintre Uzinele Dacia de la Mioveni şi DN 73. Dincolo de investiții, probabil că cea mai profundă moștenire a sa se regăsește în viziunea de a merge mereu în echipă. A știut să promoveze oameni de calitate și multe personalități din zona politică și administrativă care au avut la un moment dat, o legătură cu Constantin Nicolescu. A știut, în același timp, să coaguleze energii pentru argeșeni”, au transmis într-un mesaj de condoleanţe reprezentanţii Consiliului Judeţean Argeş.

A fost prefect, senator şi preşedinte al CJ Argeş

Născut pe 1 septembrie 1945 în comuna Mihăeşti, Constantin Nicolescu a fost al șaptelea născut într-o familie cu 11 copii. În 1973 a absolvit Institutul Politehnic București – Institutul de Învățământ Tehnic Pitești, Specializarea – Întreținere și reparații auto, iar în perioada 1974 – 1978 a urmat cursurile Academiei de Studii Economice București, Facultatea de Comerț, specialitatea : Relații Economice Internaționale. A lucrat în domeniul auto iar din 1990 a fost director, manager și director general la S.C. Grupul IATSA SA Pitești. Constantin Nicolescu a fost prefect în perioada 28 aprilie 1995 – 20 decembrie 1996, apoi consilier județean. După un mandat de senator în perioada 2000-2004, Constantin Nicolescu a fost ales, pentru trei mandate consecutive, președinte al Consiliului Județean Argeș (2004-2014). În anul 2011 au început problemele cu legea. A fost condamnat în februarie 2015 şi a fost eliberat din penitenciar în mai 2017. Pe 24 aprilie 2023 Constantin Nicolescu a fost achitat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție într-un nou dosar.

Primarii îl vor conduce pe ultimul drum

Se spune că fostul preşedinte Constantin Nicolescu se lupta cu boala încă de la eliberarea din penitenciar. A suferit mult şi mereu a avut speranţe că va învinge afecţiunea parşivă şi nemiloasă. A încetat din viaţă la locuinţa lui din satul Rădeşti. Înmormântarea va avea loc astăzi, în satul Rădeşti, la Biserica Sfântul Gheorge situată la circa la 100 de metri de casa în care a locuit. La funeralii şi-au anunţat participarea zeci de primari, care vor purta eşarfa tricoloră, politicieni din Argeş şi şefi de instituţii. Dumnezeu să îl odihnească și să ofere mângâiere familiei îndoliate!  M.Sandu

5 COMENTARII

  1. Dintr-o familie saraca cu 9 copii, cu putina scoala la profesionala de subingineri la ore de seara, regimul comunist l-a adus în fata. Adânc în combinatii din epoca trecuta „a bagat mana” pana la inchisoare! A inceput cu trafic de Dacii la IATSA pana a ajuns Vecin…cu toata lumea. Mai avea un frate, tot om mare si ne-a lasat-o moștenire pe Simona…. Asa se scrie istoria!

  2. A trăit în fals o viață întreagă. Una s-a spus despre el, și alta era de fapt în realitate, prin toate relațiile pe care le avea și le întreținea. El nici măcar nu era conștient de cât rău a putut să facă în jurul său. A murit, probabil, împăcat cu sine. Un mega-securist, ca și Gheorghe Smeoreanu, cel care semnează editorialul elogios de astăzi. Era și normal ca securiștii să fie solidari!! Doar lor nu le e frică de nimic. Întotdeauna au spatele asigurat.

    Ca și în cazul clanului Ceaușescu, familia Nicolescu este încă un exemplu concludent de situație din comunism în care un membru al familiei îi ridică apoi pe toți ai lui. asta a făcut comunismul: a distrus adevăratele elite și a ajutat pleava să se ridice și să capete putere.

    Noapte bună, Nicolescu, oriunde te-ai afla!!!

  3. Că a fost iubit sau că a fost urât, părerile au fost si vor rămâne împărțite .
    Constantin Nicolescu a crescut oameni în jurul lui, i-a făcut politicieni, i-a numit șefi, i-a numit directori sau i-a făcut primari.
    Mulți au mâncat din mâna care i-a hrănit.
    Mulți au uitat și au mușcat mâna care i-a hrănit.
    Așa e în viață !
    Bun sau rău, un lucru este cert : Constantin Nicolescu, acest Berlusconi de Argeș, va rămâne cel mai cunoscut om și politician de pe meleagurile noastre, mai ales, după ’90.
    Ceilalți au șters doar zidurile și nu-i mai recunoaște nimeni pe stradă.

    • Pai nu era Pendiuc primarul (de municipiu) cu cele mai multe mandate la activ (inclusiv de arestare)?
      Desi era discret, Pendiuc ajunsese la un moment dat mai cunoscut decat Nicolescu.
      Doar lacomia l-a scos din politica si l-a trimis la inchisoare, ca si pe Nicolescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.