FC Argeș a perfectat 11 transferuri!

0

După retrogradarea în liga secundă, FC Argeș se restructurează din temelii. Clubul din Trivale a început campania de achiziții pentru formarea unui lot competitiv cu care să revină anul viitor în Liga I. Piteștenii au ajuns la 11 transferuri în această vară.
După ce s-au înțeles cu fundașul Adrian Scarlatache (ex CS Mioveni), atacantul Valentin Buhăcianu (29 ani – ex FC Hermannstadt), mijlocașii Florian Haită (23 ani – ex Universitatea Cluj), Cristian Balgiu (28 ani – ex Steaua), Ionuț Rădescu (28 ani – ex CS Mioveni), Andrei Panait (34 ani – ex CS Mioveni), Patrick Dulcea(18 ani – ex Farul Constanța), oficialii grupării din Trivale au mai perfectat încă patru transferuri.Alb-violeții au semnat contracte pe un sezon, cu drept de prelungire, cu fundașul Ionuț Balaur(34 ani – ex CS Mioveni), mijlocașii Robert Boboc(28 ani – ex FC Brașov), Denis Bujor(18 ani – ex Farul Constanța) și atacantul Milcho Angelov(28 ani – ex FC Brașov).

Balaur, un fundaș cu mare experiență

Ionuț Balaur a jucat în sezonul trecut pentru CS Mioveni. A început fotbalul la LPS Vaslui, iar în sezonul 2006/2007 a debutat la seniori. Pe 13.08.2011, Ionuț a debutat în meciul câștigat de FC Vaslui cu 3-0 în fața celor de la Concordia Chiajna, în Liga 1. A stat la clubul moldav până în 2014. În sezonul 2009/10 a ajuns în finala Cupei României. A fost împrumutat la CSM Focșani în sezonul 2007/08 și la CS Otopeni în sezonul 2010/2011, ambele fiind experiențe în liga secundă. În 2014 a ajuns la Târgu Mureș, acolo unde a stat două sezoane, devenind vice-campion și câștigând Supercupa României. În 2016 a mers la FC Voluntari, acolo unde a stat până în 2021, reușind să strângă 142 de meciuri și 6 goluri, fiind căpitan în multe dintre aceste partide. Cu trupa ilfoveană și-a trecut în palmares Cupa României și încă o Supercupă. În 2021 a ajuns la CS Mioveni unde a fost om de bază în cele două sezoane petrecute în Superligă. În sezonul recent încheiat a jucat 25 de meciuri pentru CS Mioveni, reușind să marchez un gol, în egalul cu FCSB, scor 1-1. A adunat peste 250 de meciuri în pe prima scenă a fotbalului românesc.

Boboc a revenit acasă

Robert Boboc a evoluat în sezonul trecut pentru Șelimbăr 1599 și FC Brașov. Noul jucător al Argeșului a început fotbalul la Centrul de Copii și Juniori Leonte Ianovschi. Și-a continuat apoi junioratul la Școala de Fotbal Nicolae Dobrin și FC Dănuț Coman. Cariera de seniori a început-o la CS Mioveni în sezonul 2012/2013. A mai jucat în cariera la Universitatea Cluj, Astra Giurgiu, FC Hermannstadt, Dunărea Călărași și CSM Reșița. Are o promovare în prima ligă și o finală de Cupa României, ambele obținute cu FC Hermannstadt în sezonul 2017/2018.

Bujor, internațional Under 19

Mijlocașul dreapta Denis Andrei Bujor, internațional de juniori U19, a fost împrumutat de FC Argeș de la Farul Constanța. Născut la Vaslui, Denis a început fotbalul la clubul SC Comstar Vaslui, iar în 2018 a fost transferat de academia celor de la Viitorul Constanța (acum Farul Constanța). În turul sezonului recent încheiat de Liga a 2-a a evoluat pentru Politehnica Iași. La moldoveni, mijlocașul a jucat în 13 din cele 16 etape disputate în prima parte a campionatului, acumulând un total de 496 de minute. De cinci ori a început meciurile de la Poli Iași ca titular, iar în opt rânduri a intrat pe parcurs, de pe banca de rezerve. În retur a mers la Unirea Slobozia, tot sub formă de împrumut. Pentru ialomițeni a jucat 6 partide. Denis Bujor face parte din lotul echipei naționale de fotbal a României U19, cu care a mers la Turul de Elită pentru Campionatul European din 2023. Are în total 5 meciuri sub Tricolor.

Angelov, al doilea golgheter al ligii secunde

Născut la Irechekovo, un sat aflat la 100 km de Burgas, Angelov și-a început cariera la academia celor de la Chernomorets Burgas. S-a remarcat rapid prin faptul că a ieșit golgheter al echipei U17 a celor de la Chernomorets. Pentru Rechini a și debutat la seniori în sezonul 2012/2013, într-un meci din Cupa Bulgariei cu Spartak Pleven, meci în care a marcat de două ori. În Bulgaria a mai jucat la Litex Loveci, ȚSKA Sofia, Slavia Sofia, Etar Veliko Târnovo și Tsarsko Selo. A câștigat Cupa Bulgariei cu Slavia Sofia în sezonul 2017/18. În pauza de iarnă a sezonului 2021/2022 a venit în România la FC Brașov. Aici a marcat de 6 ori în 11 partide, stegarii prelungindu-i ulterior contractul pentru încă un sezon. În sezonul 2022/23, atacantul în vârstă de 28 ani a fost unul dintre cei mai importanți jucători ai Brașovului. Cu cele 16 goluri marcate în cele 25 de meciuri disputate a fost al doilea golgheter al ligii secunde. A evoluat pentru reprezentativele Bulgariei U17, U18, U19 și U21. M.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.