Azil din Topoloveni închis temporar

0

În cea de a treia zi de verificări la azile din județul Argeș, s-a dipus suspedarea temporară a unui centru pentru vârstnici din Topoloveni, care funcționa fără autorizație sanitară. Cele 16 persoane aflate în centru ar trebui să fie mutate până sâmbătă. Unitatea își va putea relua activitarea după ce va primi avizul Direcției de Sănătate Publică Argeș. Echipele de control au dat marți, amenzi de peste 400.000 lei. Într-o unitate a fost găsită carne de porc expirată de anul trecut.
Ieri au fost controlate alte 12 centre destinate îngrijirii persoanelor vârstnice. Un azil a fost închis după ce s-a constatat că funcționa fără aviz sanitar. Este vorba de o unitate din Topoloveni unde erau 16 persoane. ”Controalele de astăzi au fost făcute în 12 centre, private și de stat, pentru vârstnici, dar și copii și adulți cu dizabilități. Un centru pentru vârstnici nu va mai putea funcționa temporar, până nu remediază problemele de igienă descoperite de comisia de control. Unitatea nu avea autorizație sanitară de funcționare, personalul era insuficient, nici băile nu erau suficiente, în unele camere era igrasie, tâmplăria era deteriorată.16 persoane vor fi relocate. Centrul a fost amendat cu 60 de mii de lei și li s-a pus în vedere igienizarea completă a spațiilor. Au fost probleme și la alte centre, 10 din 12, de exemplu, nu aveau autorizație de securitate la incendiu”, a declarat prefectul Radu Perianu. Reprezentații centrului închis temporar trebuie să transfere toate persoanele în alte unități până sâmbătă. Au început deja relocarea și au mutat 6 bătrâni într-un alt centru al aceleiași societăți, care a fost verificat și corespunde standardelor, și doi într-un alt azil. Pentru ceilalți 8, reprezentanții centrului de îngrijiri au cerut sprijinul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Argeș solicitând să fie găsite locuri în cămine de bătrâni de la stat. Azilul închis temporar va putea fi redeschis după ce va fi făcută igienizarea și Direcția de Sănătate Publică Argeș va confirma că au fost remediate deficiențele și își va da avizul reluării activității.

Carne expirată de circa 8 luni!

În urma verificărilor efectuate marți, ehipele de control au dat 29 sancțiuni și 22 de avertismente. ”În cea de a doua zi de controale în Argeș au fost date 29 de sancțiuni contravenționale în valoare de 462.200 de lei. 3 unități din cele 12 controlate au fost amendate pentru desfășurarea activităților tip cantină în unități neaprobate sanitar veterinar. Toate sunt centre pentru vârstnici și amenzile se ridică la 40.000 lei. De asemenea, comisia de control a găsit într-o altă locatie, carne tocată de porc expirată din noiembrie 2022”, a mai spus prefectul Radu Perianu. Dintre cele 3 unități amendate pentru desfășurarea activităților de tip cantină, 2 sunt private și una de stat. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.