Tabără de sculptură, la Mănăstirea Slănic

0

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul –Biroul de Cateheză a desfășurat zilele trecute la Mânăstirea Slănic, Tabăra județeană de creație – sculptură religioasă ”Sfântul Apostol și Evanghelist Luca”, ediția a VIII-a.
Copiii de la școlile din jurul municipiului Curtea de Argeș au fost primiți de preotul Clement, starețul mănăstirii, iar meșterul popular, Dan Gherasimescu i-a îndrumat să realizeze diferite obiecte din lemn. Tema de anul acesta a fost ”Simboluri tradiționale românești”. Copiii au fost cazați și au servit masa la mânăstire, au participat la sfintele slujbe, au făcut drumeții în natură și s-au bucurat de noii prietenii. Tabăra a fost coordonată de preotul Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul, care a transmis și binecuvântarea ÎPS Calinic și a mulțumit tuturor pentru activitatea făcută și de preotul Vasile-Cornel Ilina, Coordonatorul Biroului de Cateheză și Activități cu Tineretul din cadrul Protoieriei Curtea de Argeș.
Centrul eparhial a inițiat și organizat un program de tabere și activități, iar Tabăra de la Mânăstirea Slănic a fost prima din acest an, unde copiii și tinerii din cuprinsul Arhiepiscopiei se pot bucura de o altfel de vacanță.S.M.