Frații au fugit ca să scape de muncă

0

Dispariția a doi minori din Golești, a scos la iveală faptul că cei doi aveau o viață chinuită. Se pare că erau bătuți de părinți și obligați să muncească. Cei doi au fost găsiți marți seara după ce mai mulți cetățeni au sunt la Poliție și au spus că i-au văzut. În prezent se află în grija reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Argeș. M.Sandu
Frații Radu de 12 ani și David de 14 ani locuiesc cu mama lor și tatăl vitreg, la o fermă din Golești. Merg la școală și beneficiază de burse sociale. În plus, ambii au probleme de sănătate și primesc indemnizație de handicap. Mai au două surori și un frate, din relații anterioare ale mamei, iar femeia este însărcinată, așteptând al șaselea copil. Părinții îngrijesc ferma cu cele 44 de vaci și, spun localnicii, își exploatează copiii pe care îi obligă să muncească alături de ei, la fermă. De altfel și când au dispărut, cei doi frați erau pe câmp unde supravegheau animalele.

Mesajele RoAlert au ajutat

Peste 50 de polițiști, jandarmi, pompieri și voluntari au început căutările , cu bărci, un elicopter și drone , și au fost trimise inclusiv mesaje RoAlert. ”Pentru identificarea minorilor, au fost mobilizate forțe impresionante și au fost transmise mesaje RoAlert. Polițiști, jandarmi, pompieri și voluntari au desfășurat activități de căutare, inclusiv în zona barajului Golești. Pentru căutarea copiilor s-au folosit drone, câinele de urmă, camera cu termoviziune și a fost solicitat și un elicopter să survoleze zona. Din fericire, în urma informațiilor oferite de cetățeni, cei doi au fost găsiți, în urmă cu puțin timp, pe raza localității Bradu. Pentru evaluarea stării minorilor, a fost solicitat un echipaj medical și au fost sesizați reprezentanții D.G.A.S.P. C. și un psiholog. Mulțumim tuturor celor implicați, pentru efortul depus și pentru informațiile furnizate”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș.

”Niște copii chinuiți”

Imediat după ce au fost găsiți, copiii au fost transportați la Spitalul de Pediatrie Pitești. „Au fost aduși doi minori cu un sindrom de deshidratare ușor, ambii cu multiple leziuni de grataj (n.r. zgârieturi provocate de la scărpinături cu propriile unghii) pe toată suprafața corporală, probabil că au stat pe câmp, au stat în soare. Sunt, pur și simplu, niște copii amărâți. Niște copii chinuiți”, a declarat doctorul Tudor Ionescu, manager Spitalul de Pediatrie Pitești. Se pare că cei doi băieți au fugit din cauză că erau asupriți. Părinții susțin că nu-și obligau copiii să muncească, doar din când în când, îi mai ajută pe ei. Tatăl vitreg a povestit că i-a lăsat pe Radu și David pentru puțin timp să aibă grijă de vaci și că a sesizat pe la ora 12,00 că băieții nu mai sunt pe câmp. Spune că aproximativ 6 ore i-a căutat el. La ora 18.00 văzând că nu le dă de urmă a sunat la Poliție și a a anunțat dispariția. Acum minoriii se află în grija reprezentanților DGASPC Argeș După ce au fost găsiți erau foarte speriați și nu s-a putut vorbi cu ei. Abia ieri au început să vorbească. În urmă cu aproximativ doi ani un alt frate al lor, acum în vârstă de 16 ani, a fost dat în plasament de DGASPC pe motiv că era exploatat. După un timp, instanța decis reintegrarea în familie. Urmează o anchetă pentru a se stabili dacă este adevărat ce se spune, că minoriii erau bătuți și obligați să muncească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.