Parastas de șapte ani pentru Regina Ana

0

Sâmbătă, la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală din Curtea de Argeș a avut loc o slujbă de pomenire, la împlinirea a șapte ani de la trecerea la cele veşnice a Reginei Ana a României. Slujba religioasă a fost ținută de arhimandritul Caliopie și un sobor de preoți. Membrii Familiei Regale prezenți la ceremonie au poposit la un pensiune din Curtea de Argeș. Reprezentanții Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului au oferit pachete și covrigi credincioșilor care au stat în fața necropolei pe timpul slujbei. M.Sandu
Patru din cele cinci fiice ale Regelui Mihai s-au reunit în weekend la Curtea de Argeș, acolo unde odihnesc monarhii României, pentru comemorarea mamei lor, Regina Ana. ”Pentru a onora memoria Reginei Ana, iubita lor mamă, Principesele Elena, Sofia și Maria împreună cu Majestatea Sa Margareta au ajuns astăzi (n.r vineri) la Curtea de Argeș. Mâine, la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală, ele vor participa la parastasul de șapte ani oficiat în memoria Reginei Ana”, a anunțat Casa Regală.
Familia Regală a fost găzduită de afaceristul Dumitru Grecu, în pensiunea pe care o deține la Curtea de Argeș.

Pachete și covrigi

Parastasul a avut loc sâmbătă la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală din Curtea de Argeș. La ceremonia religioasă au luat parte Majestatea Sa Custodele Coroanei şi Altețelor Lor Regale Principele Radu, Principesa Elena, Principesa Sofia și Principesa Maria. Au fost prezenți la slujbă membri ai colectivului Casei Majestății Sale. Slujba de pomenire a fost oficiată de preacuviosul părinte arhimandrit Caliopie Ichim și de un sobor de preoți ai eparhiei. Alături de Familia Regală a stat părintele Neculai Ioja, parohul catolic din Curtea de Argeş. În faţa Noii Catedrale Arhiepiscopale și Regale din Curtea de Argeș au fost prezenți români de toate vârstele, veniți din diverse comunități ale țării, și jurnaliști a transmis pe pagina sa de Facebook, arhimandritul Caliopie. După slujbă, reprezentanții Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului au împărțit pachete cu alimente și covrigi unor personae aflate în fața necropolei.

Despre Regina Ana

Alteţa sa regală principesa Ana de Bourbon-Parma, fiică a principelui Rene de Bourbon-Parma şi a principesei Margareta a Danemarcei, s-a născut în 1923 la Paris. În 1939 şi-a însoţit familia în Spania, Portugalia, apoi în Statele Unite. La New York a urmat cursurile unei şcoli de artă şi a lucrat în acelaşi timp ca vânzătoare într-un magazin. Din 1943 până la sfârşitul războiului a participat, alături de Forţele Franceze Libere (trupele sub comanda generalului de Gaulle), la campaniile din Algeria, Maroc, Italia, Luxemburg şi Germania, primind „Crucea de război”. S-a căsătorit cu Regele Mihai I al României la 10 iunie 1948, la Atena. Împreună, ei au ales să înfrunte greutăţile unui exil care a durat cinci decenii. Au avut împreună cinci fiice. Au venit pentru prima oară în România în mai 1992. A murit pe data de 1 august 2016 la Morges, Elveția. Funeraliile au avut loc pe 13 august la Curtea de Argeș.