Grătarul de la petrecere a provocat un incendiu

0

Ziua distrație, noaptea necaz, cu asta s-a confruntat o familie din comuna Lunca Corbului, care duminică a organizat o petrecere în curte, iar noaptea s-a trezit cu două anexe mistuite de foc. Mai grav este că focul s-a extins și la locuința vecinilor unde a provocat distrugeri importante. Se pare că focul a fost cauzat de jarul nestins rămas de la grătarul din timpul zilei.
Incendiul a izbucnit în noaptea de duminică spre luni, pompierii fiind chemați în jurul orei 3.00 dimineață. ”Colegii noștri au intervenit în localitatea Lunca Corbului pentru stingerea unui incendiu izbucnit la două anexe gospodărești construite din lemn și o locuință învecinată. La fața locului s-a intervenit cu patru autospeciale pentru stingerea incendiilor și cu o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat. Flăcările au distrus cele două anexe de aproximativ 100 mp, precum și bunurile din interiorul acestora, dar și acoperișul locuinței cu suprafața de aproximativ 400 mp și bunurile dintr-o cameră. A fost nevoie și de intervenția paramedicilor SMURD, fiind identificate două persoane care au suferit atac de panică” a declarat Ionuț Tunaru, ofițer de relații cu presa al ISU Argeș. Cauza probabilă a producerii incendiului este foc deschis în spații deschise. Militarii au aflat de la vecini că duminică, familia din curtea căreia a izbucnit incendiul a avut o petrecere în curte. Oamenii au făcut grătar și se pare că o parte din jar a rămas nestins. Se presupune că scânteile de la jar au provocat incendiul. Prima dată au luat foc anexele din gospodărie unde a avut loc petrecerea. Una dintre anexe era la distanță foarte mică de locuința vecinilor. Focul s-a extins la izolația casei, au ajuns la acoperiș și de acolo într-o cameră, povocând pagube importante.
În weekend pompierii argeșeni au avut mult de lucru. ”În ultimele 3 zile, pompierii argeșeni au fost solicitați să intervină în 9 situații pentru stingerea incendiilor care au avut cauze probabile fie folosirea intenționată a surselor de aprindere, fie folosirea focului deschis în spații deschise. În urma acestor incendii au fost afectate peste 21 de hectare de teren, aproximativ 2.600 de kilograme de deșeuri menajere, lemn și cauciuc precum și trei contrucții”, a mai spus Ionuț Tunaru. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.