Sărbătoare cu mare fast la Bogaţi

0

Marţi, 29 august 2023, într-un cadru festiv a avut loc în frumoasa comună Bogaţi un eveniment cu totul special şi anume „Ziua Comunei Bogaţi”, sub egida „Festivalul Omeniei” aflat la cea de-a X-a ediţie, festival care a prins viaţă odată cu venirea la cârma Primariei Bogaţi a unui fiu al satului, căruia din fragedă copilărie i s-a insuflat dragostea faţă de semenii săi şi spiritul de muncă deopotrivă.
Având o educaţie aleasă şi o ambiţie nemarginită şi-a dorit să transforme micuţa comună natală, în una europeană, accesând o multitudine de proiecte pe care cu inteligenţă şi perseverenţă a reuşit să le ducă la bun sfârşit. Grija şi dragostea pe care le nutreşte Primarul Ion Gîrleanu pentru concetăţenii lui, este ilustrată în lucrările marcante şi executate pentru creearea celor mai bune condiţii de trai. Având o experienţă vastă în spate şi calitatea de bun administrator a ştiut de fiecare dată să facă lucrurile ca la carte.
Şi de această dată şirul evenimentelor a continuat în frumoasa comuna prin organizarea festivalului precizat anterior, programul de desfăşurare al evenimentului fiind unul complex.
În deschiderea programului a luat cuvântul edilul comunei Ion Gîrleanu, care fiind cuprins de emoţii şi-a exprimat recunoştinţa faţă de toţi participanţii la eveniment, mulţumindu-le totodată pentru încrederea de care au dat dovadă locuitorii comunei Bogaţi faţă de primarul lor pe care l-au ales cu toată dragostea, acesta la rândul lui asigurandu-i că niciodată nu îi va dezamăgi şi nu se va lăsa intimidat de rivalii săi.
Programul artistic a continuat cu „Grupul Vocal Pădureanca”, urmat de Ansamblul de Dansuri Populare „Resteul” ambele din Bogaţi dar şi de interpreţii de muzică populară Aura Toboşaru şi Sebi David.
După aceste momente şi-a făcut apariţia din nou pe scena frumos amenajată Primarul Ion Gîrleanu care a prezentat invitaţii de onoare care şi-au dorit să fie părtaşi la această festivitate, să se bucure şi să se distreze împreună cu gazda lor. Printre invitaţi numărându-se o serie de oficialităţi remarcante, fii ai Argeşului, ca: Nicolae Vacaroiu fost prim ministru şi ministru de finante, Presedintele CJ Argeş Ion Mînzînă, Dumitru Tudosoiu- Inspectorul Şcolar General, subprefectul Adrian Bughiu, colegi de partid ai domnului primar şi mulţi alţii. Aceştia au luat cuvântul la sărbătoarea comunei, felicitandu-l pe edilul comunei, Conf.Prof. Dr. Ion Gîrleanu pentru realizările obţinute în decursul mandatelor sale de primar.
Programul a continuat cu premierea cuplurilor longevive care au împlinit 50 de ani de căsătorie prin înmânarea unor diplome de fidelitate însoţite de un buchet de flori şi un premiu simbolic în bani de către primarul lor.
Sărbătoarea a continuat cu alt moment muzical urcând pe scenă interpreţii de muzică populară Maria Cîrstina şi George Mărgineanu, solişti ai renumitului Taraf „Cătălin Iancu”. Nici frumoasele şi inegalabilele interprete ale cântecului popular românesc, Steliana Sima şi Maria Ionescu Căpitanescu n-au lipsit de la frumosul spectacol, cele doua soliste reuşind prin talentul lor şi vocile răsunătoare să încânte toată suflarea prezentă.
Curtea Parcului Tineretului a devenit neîncăpătoare atât pentru cei mari cât şi pentru cei mici, aceştia bucurându-se alături de parinţii lor de şirul surprizelor organizate, de locurile de joacă, de tobogane şi de tarabele comercianţilor.
Punctul culminant al acestui program a constat în apariţia solistei Sandra şi a vedetei Jean de la Craiova, care au cântat până târziu în noapte transformând aceasta festivitate într-una de zile mari.
Programul artistic şi sărbătoarea comunei s-au terminat cu un frumos foc de artificii, aceste evenimente urmând să rămână întipărite în subconştientul participanţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.