Argeșeni la Întâlnirea Tineretului Ortodox

0

Membrii delegației Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, compusă din patruzeci de persoane, cadre didactice și elevi din cele cinci protopopiate ale Eparhiei au ajuns la Timișoara la Întâlnirea Internatională a Tineretului Ortodox.
Tinerii argeșeni sunt coordonați de preoții slujitori Arsulescu Sebastian, Stănescu Paul, Cristofor Ilie și Dumitrescu Alexandru. După ce s-au cazat, a urmat deplasarea în Parcul Rozelor din Timișoara, unde au fost desemnați doi elevi, respectiv Crăciun Denisa și Buta Laurențiu, de la Liceul Victor Slăvescu din Rucăr, care, îmbrăcați în costumul popular tradițional muscelean, purtând steagul și pancarta personalizată a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, însoțiți de preotul Arsulescu Sebstian și au participat la parada de prezentare a delegațiilor prezente la manifestare.
Apoi, după Slujba de Te Deum și intonarea Imnului național, cuvântul de deschidere a venit din partea gazdei, a Înaltpreasfințitului Ioan, Mitropolitul Banatului, cuvintele cheie ale discursului său fiind prietenie și omenie.
Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a deschis cuvântul de binecuvântare a activităților, făcând o incursiune biblică a ceea ce înseamnă conceptul de prietenie în Sfânta Scriptură a Vechiului și Noului Testament. Preafericitul Daniel a încheiat cuvântul, privind la turla Catedralei Mitropolitane din Timișoara, aflate în proximitate și amintindu-și cu mare bucurie, că în acest sfânt locaș Preafericirea Sa a primit darul sfânt al arhieriei, în anul 1990, pe data de 4 martie. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.