„Mi-ar plăcea să-mi închei cariera la FC Argeş, în Liga I”

0
0
  • Andrei Prepeliţă se gândește la retragerea din activitate



Ajuns la 34 de ani, mijlocașul lui FC Argeș, Andrei Prepeliţă, a luat în calcul să se retragă din activitate. Căpitanul alb-violeților vrea să-şi încheie cariera la formaţia la care a şi început fotbalul profesionist.


Prepeliță își dorește foarte mult să o readucă pe FC Argeş în Liga I la finalul acestui sezon competițional. Andrei a fost acum câteva zile invitatul unei emisiuni de sport la postul de televiziune Telekom Sport.
”Mi-au lipsit antrenamentele”
Cel mai experimentat jucător al echipei pregătite de Ionuț Badea a vorbit despre cele două luni de izolare cauzate de pandemia de COVID-19, dar și despre așteptările pe care le are în acest sezon: „În afară că mi-au lipsit fotbalul, antrenamentele, m-am antrenat cum am putut, stau la curte şi am putut să improvizez unele antrenamente, în rest m-am mişcat şi prin oraş, şi în afara oraşului pe baza declaraţiei. Sincer, nu m-am plictisit, dar îmi este dor de fotbal, de antrenament organizat, sperăm să revenim cât mai repede la lucrurile astea şi totul să îşi revină”.
”Pot să fiu alături de familie”
Prepeliță a spus că a mai avut perioade lungi de pauză: ”În ultimii ani am mai avut, de când am terminat contractele în străinătate, am mai avut câte şase luni. Ba am avut câte un proces, ba am aşteptat o ofertă mai bună, nu am vrut să revin în campionatul intern. După aceea am avut şi unele gânduri să mă retrag. Ultimul contract am revenit acasă, la Piteşti, asta a contat foarte mult că sunt şi acasă şi pot să îmi rezolv şi treburile celelalte şi să fiu aproape de familie. Mi-ar face plăcere să îmi închei cariera la FC Argeş în Liga 1″, a declarat fotbalistul piteștean.
Lupta pentru promovare se dă între 6 echipe
În cele 23 de etape pe care FC Argeș le-a disputat în acest sezon, Andrei Prepeliță a evoluat în 12 partide, reușind să înscrie și un gol. Ultimul joc în care a fost pe teren a fost cel cu Sportul Snagov, din 6 decembrie 2019, câștigat de alb-violeți cu 3-0. În 2020, argeșenii au jucat doar trei partide, campionatul fiind întrerupt din cauza pandemiei de coronavirul. Sezonul se va relua la începutul lunii iulie cu un play-off, în care vor juca primele șase clasate din liga secundă, într-o singură manșă, echipele urmând să intre cu punctele înjumătățite: UTA Arad(25 p), CS Mioveni(20 p), Turris Turnu Măgurele(20 p), FC Argeș, Petrolul Ploiești și Rapid București câte 19 puncte fiecare. Play-off-ul este programat să înceapă pe 4 iulie, urmând ca UTA, CS Mioveni și Turris Turnu Măgurele să dispute 3 meciuri acasă și 2 în deplasare, în timp ce FC Argeș, Petrolul și Rapid să joace 2 meciuri acasă și 3 în deplasare. 4, 11, 18, 25 iulie și 1 august sunt datele celor cinci runde care se vor juca în acest play-off, în timp barajul pentru promovarea în Liga I a fost programat pentru data de 5 august. Ordinea meciurilor din play-off urmează să fie stabilită în scurt timp de Federația Română de Fotbal. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.