Mihăiţă Ianoschi se pregăteşte de promovare

0



Una dintre formaţiile de Liga a III-a care vor susţie barajul de promovare în Liga II, CSM Slatina este pregătită de antrenorul piteştean Mihăiţă Ianovschi. Acesta a reuşit să consolideze în localitatea olteană o formaţie puternică, ce se luptă acum pentru promovare.


Iar cum Federația Română de Fotbal a decis ca sezonul din Liga a 3-a să nu se mai reia, primele două clasate din Seria a 3-a, Progresul Spartac și CSM Slatina, vor disputa un baraj în dublă-manșă, pentru accederea în liga secundă. Cele două formații se aflau la egalitate de puncte, 37, în momentul ”îngheţării” sezonului.
Antrenorul formaţiei slătinene, Mihai Ianovschi, a comentat această situaţie, spunând că el şi jucătorii aşteaptă un semn de la FRF privind datele de desfășurare a barajului cu Progresul Spartac pentru a relua antrenamentele. ”Așteptăm un semn din partea FRF să putem reîncepe antrenamentele. Mi-aș fi dorit ca acest campionat să se încheie jucând toate meciurile, așa cum era normal, însă nimeni nu ar fi putut anticipa chestiunea asta. Vorbeam cu colegi antrenori și chiar ne-am dat seama că poate niciodată în cei 20 de ani de muncă nu am fost atenți la acele clauze în care erau prezentate astfel de situații excepționale. În loc să jucăm 14 etape, suntem puși în fața faptului împlinit de a juca în dublă-manșă, cu promovarea pe masă și cu condiții speciale. Niciun antrenor din lume nu a putut să pregătească o echipă după o pauză așa lungă și cred că vom mai sta până pe 10-15 iunie, a declarat Mihăiţă Ianovschi.
Echipă frumoasă
Apoi, tehnicianul piteştean a continuat: “Noi am construit o echipă frumoasă la Slatina, unde avem foarte mulți jucători tineri și jucători cu experiență de foarte mare calitate. Nu cred că ajută pe nimeni o discuție de tip „ping pong”, să aruncăm mingea de la unii la alții. Noi trebuia să gestionăm mai bine meciul cu bucureștenii, însă după aceea am avut meciuri foarte bune. Avem jucători tineri, fără experiența meciurilor cu miză. Am avut 15 jucători noi din cei 24 în vară. Cheia succesului la Slatina a fost managementul clubului. A fost bine susținut din partea autorităților locale și am avut liniște în pregătirea echipei. Slatina nu e pregătită pentru liga a 2-a, Slatina e pregătită pentru prima ligă, avem o bază extraordinară, s-a investit acolo. Fotbalul la Slatina este într-un moment foarte bun, secțiile de la CSM sunt bine susținute, s-a construit un club care va avea un cuvânt greu de spus în sportul românesc. Avem o stabilitate din toate punctele de vedere, inclusiv financiar. Ne-am construit o strategie pe termen lung, eu cred că ar putea să facă față cu brio la nivelul ligii a 2-a și nu cred că vom avea nevoie de întăriri. N”, a mai spus Ianovschi. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.