Icoana făcătoare de minuni se mută la Izvorul

0

De câteva zile, Icoana Maicii Domnului Paramythia de la Muntele Athos, despre care se spune că ar fi făcătoare de minuni, este în Pitești, la Biserica Domnească Sf Gheorghe, aflată chiar în centrul orașului. S.M.
În această dimineață icoana va fi luată din biserică și dusă în comuna Izvorul. Icoana Maicii Domnului Paramythia (Mângâietoarea) din Sfântul Munte Athos este adusă de la Mănăstirea Vatoped. Icoana numită „Paramythia”, adică „Mângâietoarea” sau „Ocrotitoarea”, este cinstită în chip deosebit pe 21 ianuarie, în amintirea săvârşirii unei minuni, la această dată, în anul 1320, când a salvat obştea şi Mănăstirea Vatoped, de la pieire.
Pictată în frescă, datând din secolul al XIV-lea, este considerate a fi o icoană nefăcută de mână omenească, schimbată prin voia lui Dumnezeu, care s-a aflat pe zidul exterior al bisericii mari a mănăstirii athonite. Icoana sfântă a venit mai întâi în Argeș la biserica din Micești, apoi a fost dusă la Mănăstirea Curtea de Argeș chiar în preajma sărbătorii de Sf Maria, după care a ajuns la Schitu Golești, iar acum la Pitești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.