Timpi de preparare:
• Timp de preparare: 10 min
• Timp de gătire: 10 min
• Gata in: 20 min
Ingrediente:
• 500 gr. creveți (curațați și decorticati)
• 4 căței de usturoi (tăiați mărunt)
• 120 ml ulei de măsline
• 60 ml suc de lămâie proaspăt stors
• 1 lingură de pătrunjel proaspăt tocat
• Sare și piper negru măcinat după gust
• Fulgi de ardei iute (opțional)
Mod de preparare:
1. Într-o tigaie mare, încinge uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă usturoiul mărunțit și lasă-l să se călească ușor până devine aromat și ușor auriu.
2. Adaugă creveții în tigaie și gătește-i timp de 2-3 minute pe fiecare parte, până când se rumenesc frumos și devin opaci.
3. Stinge focul și toarnă sucul de lămâie peste creveți. Acesta va da un gust proaspăt și vibrant preparatului.
4. Condimentează cu sare și piper negru după gust. Dacă îți place mâncarea iute, poți adăuga și fulgi de ardei iute.
5. Presară pătrunjelul tocat deasupra și amestecă ușor pentru a combina toate aromele.
6. Servește imediat creveții cu usturoi alături de o garnitură de orez sau legume proaspete.
ZIARUL CURIERUL ZILEI ESTE INTERESAT DE OPINIILE ŞI SUGESTIILE DUMNEAVOASTRĂ, LEGATE DE CONŢINUTUL CURIER.RO.
De asemenea, aducem în atenţia tuturor CLIENȚILOR noștri ACTUALI și VIITORI, noua adresă de E-MAIL a redacţiei: anuntcurierulzilei@gmail.com Trimite
CONTACTAŢI-NE LA TELEFOANELE: 0248/215740; 0248/215726; 0348/401525