Temperatura luată şi măşti pentru elevi!

0
0
  • S-a publicat calendarul pentru BAC 2020
  • Copiii vor fi maximum 10 în sală şi la distanţă de 2 m unul de altul
  • ISJ Argeş va primi 380.000 maşti de la Minister



A fost publicat noul calendar de desfășurare a examenelor din acest an, anunțul oficial venind chiar de la Ministerul Educației. În contextul pandemiei de coronavirus, și calendarul examenului de Bacalaureat 2020 s-a schimbat. Ministerul Educației Naționale a publicat datele la care se vor desfășura probele la BAC 2020 dar şi condiţiile de siguranţă în care acesta va fi susţinut de către elevi.


În Judeţul Argeş aproximativ 5000 de elevi vor susţine în acest an Bacalaureatul. Atât pentru ei cât şi pentru ceilalţi colegi din ţară, programa a fost simplificată, nefiind cuprinsă materia din semestrul al doilea al acestui an. Revenind la calendarul şi condiţiile de susţine a BAC-ului în acest an, în contextul epidemiologic actual, se consideră centru de examen unitatea de învățământ la care s-au înscris cel puțin 30 de candidați proveniți din seria curentă și/sau din seriile anterioare.
Condițiile care trebuie îndeplinite pentru a fi centru de examen sunt următoarele:
– organizarea sălilor de examen să se realizeze, astfel încât în fiecare sală, candidații să fie repartizați la o distanță de minimum 2 metri unul față de celălalt stânga/dreapta – față/spate;
– sălile de examen și sălile în care își desfășoară activitatea comisia din centrul respectiv se află, de regulă, în aceeași clădire;
– sălile dețin sisteme de supraveghere audio-video.
Conduşi personal spre bancă
Elevii care se află în izolare sau cei confirmați pozitiv cu noul coronavirus, dar și cei care au diferite afec-țiuni cronice sau cei care prezintă un risc crescut de infecție/de a dezvolta complicații asociate infecției Sars-CoV-2 vor susține probele pentru examenul național de Bacalaureat conform unei proceduri speciale, elaborată de către Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății (în următoarea perioadă). De asemenea, protocolul impus de Minister, specifică clar că, elevii vor primi la intrarea în şcoală o mască şi li se va lua temperatura. Apoi vor fi conduşi personal către sala şi banca unde vas ta, iar la plecare va primi o altă mască pentru drumul spre casă.
Minimum un profesor asistent
Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor realiza în perioada 11-17 iunie 2020, conform unei metodologii realizate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație și aprobate prin ordin de ministru. Pentru examenul național de Bacalaureat, supravegherea probelor scrise va fi asigurată, pentru fiecare sală de examen, de minimum un profesor asistent. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.