Ion Georgescu a contestat arestarea preventivă

1

Arestarea preventivă a primarului Ion Georgescu a strânit dispute atât în rândul social-democraților cât și în mediul online. S-au format grupuri, pro și contra, care dezbat subiectul. Organizația PSD Mioveni a fost la un pas să fie dizolvată după ce a transmis un mesaj de susținere al liderului Georgescu. Consilierul local Dănu Dinu îi cere public demisia denunțătorului din dosar, șeful Poliției Locale Pitești, Valerică Nicolae. În tot acest timp, Ion Georgescu a contestat decizia de arestare preventivă și așteaptă ca apelul său să fie judecat, în speranța ca va scăpa de arest. M.Sandu
Procurorii DNA au cerut arestarea preventivă a lui Ion Georgescu iar Tribunalul Argeș a admis cererea joi seara. Primarul Mioveniului a aflat decizia în sala de judecată. A declarat apel. Acesta urmează să se judece la Curtea de Apel. Până ieri dosarul nu ajunsese la instanța superioară și prin urmare nu era dat un termen de judecată. Cel mai probabil, contestația se va judeca în această săptămână.

Referatul de arestare al procurorilor DNA

În referatul propunerii arestării preventive, procurorii DNA-Serviciul Teritorial Pitești au scris: ”…În luna decembrie 2022, conform înțelegerii avute anterior, (…..) i-a remis lui Georgescu Ion suma de 10.000 euro, pentru care acesta să intervină pe lângă persoanele cu funcții de conducere din cadrul Spitalului orășenesc Mioveni pentru a o încadra pe (…..) în funcția de medic chirurgie generală la această unitate medicală.
În toată această perioadă, Georgescu Ion l-a asigurat în mod repetat pe (…..) de faptul că are influența asupra persoanele cu funcții de conducere din cadrul Spitalului orășenesc Mioveni pentru ca (…..) să fie încadrată în funcția de medic chirurgie generală la această unitate medicală, împrejurare care reiese în mod neechivoc inclusiv din discuțiile purtate în mediu ambiental de (…..) și Georgescu Ion.
(…..)
În condițiile în care Georgescu Ion nu își onora promisiunea, văzând și faptul că în perioada aprilie-mai 2023 la nivelul Spitalului orășenesc Mioveni a fost derulată o procedură de ocupare a unei funcții de medic specialist chirurgie generală, aceasta fiind funcția vizată de pentru fiica lui (…..), acesta și-a arătat neîncrederea în finalizarea demersurilor promise de Georgescu Ion referitoare la încadrarea lui (…..) la Spitalul orășenesc Mioveni.
În acest context, Georgescu Ion l-a asigurat pe (…..) de faptul că va onora partea de înțelegere și că (…..) va fi încadrată la Spitalul orășenesc Mioveni în cursul anului 2024, totodată, arătându-se dispus să îi restituie suma de bani primită pentru a obține încadrarea acesteia la unitatea medicală.
(….)
Văzând că (…..) era nemulțumit că (…..) nu fusese încă încadrată la Spitalul orășenesc Mioveni și că încadrarea era amânată pentru anul 2024, Georgescu Ion l-a chemat pe (…..) în data de 04.10.2023, după terminarea programului de lucru, la sediul Primăriei orașului Mioveni unde i-a restituit suma de 10.000 euro primită anterior de la (…..) în modalitatea și scopul mai sus arătate.
Restituirea sumei de 10.000 euro a fost constatată în mod direct de către organele de urmărire penală” scrie în documentul care a ajuns în fața judecătorior de la Tribunalul Argeș.

Susține că a restituit un împrumut

Atât în fața procurorilor DNA Piteșit cât și în fața judecătorilor, primarul Ion Georgescu a susținut că este nevinovat. ”Cu ocazia audierii în calitate de suspect, Georgescu Ion a susținut că cei 10.000 de euro restituiți în data de 04.10.2023 lui (…..) reprezintă restituirea unui împrumut acordat anterior de cel din urmă, însă acest aspect este în contradicție totală cu probatoriul administrat în cauză, în condițiile în care, cu ocazia audierilor (…..) a susținut că cei 10.000 de euro reprezintă o parte din suma de 30.000 de euro pe care Georgescu Ion o acceptase pentru a interveni pe lângă persoanele cu funcții de conducere din cadrul Spitalului orășenesc Mioveni pentru a o încadra pe (…..) – fiica lui (…..), în funcția de medic chirurgie generală la această unitate medicală, aspect care se coroborează cu procesele verbale de redate a discuțiilor în mediu ambiental, în care cei doi vorbesc despre suma de 10.000 euro dată în scopul indicat de (…..) și nu în scopul indicat de Georgescu Ion, respectiv cu titlu de împrumut”, se precizează în referatul DNA.

Dănuț Dinu cere demisia lui Valerică Nicolae

După ce Ion Georgescu a ajuns în arest, consilierul local Dănu Dinu, fost polițist, a cerut demisia denunțătorului Valerică Nicolae. ”Cred că toată suflarea piteșteană a auzit de speța Primar Mioveni- Șef Poliție Locală Pitești. Mă și mir că până la această oră , cel din urmă nu a părăsit funcția. Credibilitatea Poliției Locale Pitești era și-așa șifonată însă acum e zero atât timp cât acest domn rămâne la conducere. Nu comentez o anchetă penală, justiția va stabili ce și cum , dar dumnealui nu mai reprezintă un factor de încredere pentru cetățenii Piteștiului și nici pentru subordonați. În ședința extraordinară de joi a Consiliului Local Pitești îi voi cere demisia dacă acest lucru nu se întamplă până atunci”, a scris Dănuț Dinu pe contul său de socializare. Postarea a avut zeci de comentarii de la oameni care cred că și Valerică Nicolae are o parte din vină pentru că a dat mită și nu a făcut denunțul atunci când a dat banii ci după mai multe luni când problema nu a fost rezolvată. Sunt însă și mulți cetățeni care condamnă faptul că pentru angajările din spitale se percepe mită, lucru cunoscut de toată lumea. Se spune că Valerică Nicolae ar fi intrat în concediu și că ar fi înaintat cerere de pensionare.

Organizația PSD Mioveni nu a fost dizolvată

Vineri, prefectul Radu Perianu a emis ordinul de suspendare din funcţie a primarului Ion Georgescu, de la Primăria Mioveni. Atribuţiile edilului au fost preluate de viceprimarul Ciprian Țurlea. PSD Mioveni s-a aflat sâmbătă, la un pas de a fi dizolvat după ce membrii organizației au transmis un mesaj de susținere pentru liderul lor, Ion Georgescu după ce acesta a fost exclus din partid la scurt timp după ce a fost reținut de procurorii anticorupție. Se spune că Marcel Ciolacu ar fi cerut să fie luate măsuri cu organizația. Întrunit sâmbătă, Biroul National al PSD a avut pe agendă și acest subiect. S-a luat decizia de a nu se dizolva organizația Mioveni respectându-se, astfel, opinia organizației județene Argeș a PSD. La ședință au participat online primarul Cristian Gentea și ministrul Simona Bucura Oprescu. Aceștia au explicat că reacția celor de la Mioveni a fost emoțională și că nu trebuie luata o hotărâre pripită ci una de echilibru.

1 COMENTARIU

  1. Caragiale, daca ar mai fi trait, ar fi scris inca odata piesa „O scrisoare pierduta” adusa in modernitate, cu seful politiei care se simte tradat de primar si drept pedeapsa il toarna la parchet!
    Cum ar fi rasunat replica lui Farfuridi:
    „trădare să fie, dacă o cer interesele partidului, dar s-o știm și noi!”
    (cu o mica adaptare la zi)

    O replica picanta din stenograme mi-a retinut atentia:
    „Domne, m-am documentat şi eu, p-aici prin zonă, pe la toate spitalele, şi în general…” v-am dat un exemplu’ la unu la Bucureşti care şi-a făcut transferu’ i s-a cerut o sumă de bani!”

    Vad oameni calificati din industria shpagii, care se documenteaza bine inainte de a sari cu o anumita suma, ce mai domnule, nu discutam de niste ageamii care incearca marea cu degetul.
    Ca treaba asta se intampla „pe la toate spitalele”, ba chiar si la Bucuresti… ce sa mai vorbim?

    Iar presa locala, care scrie astfel incat sa nu deranjeze prea mult, stie ea ce e de scris:
    nu se stie cand jurnalistul „se documenteaza despre cursul shpagii” si apeleaza la primar sau la alt slujbas de-al statului pentru a ajuta o ruda cu ocuparea unui post.

    Balcanismul romanesc iese la iveala si reactia celor care nu mai suporta este plecarea din Romania.

    P.S.
    „S-au format grupuri pro si contra”
    In ce grup a cazut Curierul!?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.