Șofer fugar reținut la o săptămână după accident

0

A rănit doi oameni, a părăsit locul accidentului, a fost identificat și a refuzat să se întoarcă pentru cercetări, aceasta este, pe scurt, povestea unui șofer piteștean care pe data de 1 octombrie a lovit un alt autoturim, la Bascov. Conducătorul auto a fost reținut de polițiști la o săptămână după evenimentul rutier. M.Sandu
Accidentul a avut loc pe data de 1 octombrie, la Bascov, pe drumul communal 212 A, în comuna Bascov. Se spune că Valentin O., de 37 de ani, din Pitești, se fla la volanul unui Volkswagen când a lovit un Volkswagen Tiguan care circula din sensul opus. La volan era o femeie care a fost rănită, la fel și soțul acesteia, pasager pe locul din dreapta. Ambii au fost transportați la spital. Medicul legist a stabilit că unul dintre răniți necesită 40 de zile de îngrijiri medicale iar celălalt aproximativ 20 de zile de îngrijiri medicale.

A refuzat să se întoarcă pentru cercetări

După coliziune, șoferul a părăsit locul accidentului. La sosirea polițiștilor Biroului Rutier Pitești conducătorul nu mai era în zonă. A fost identificat de oamenii legii și a fost sunat să revină la locul accidentului. Se spune că acesta a refuzat motivând că este la un prieten la grătar. Polițiștii l-au sunat și pe prieten, în încercarea de a-l convinge pe conducător să se întoarcă pentru cercetări, dar acesta a susținut că nu știe nimic de șofer. Pe data de 2octombrie, oamenii legii l-au citat pe Valentin O. să se prezinte la audieri dar bărbatul nu s-a dus. A fost citat și pe data de 3 octombrie și pe data de 4 și abia ultima dată s-a prezentat și a fost audiat. ”După administrarea probatoriului, la data de 09 octombrie a.c., acesta a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca, în cursul zilei de astăzi(.n.r.) să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș. Bărbatul este cercetat pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.
Având în vedere că s-a prezentat atât de târziu după accident, nu s-a putut stabili dacă era sub influența alcoolului sau a altor substanțe, în momentul coliziunii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.