A incendiat casa părintească!

0

Un bărbat, în vârstă de 39 de ani, din Ștefănești, a fost reținut miercuri seara după ce a incendiat casa părintească. Locuința a fost distrusă aproape în întregime. Acesta a pus mai multe haine în mijlocul unei camere și le-a dat foc. Când au sosit pompierii ardea toată casa. M.Sandu
Incendiul a fost provocat miercuri seara în jurul orei 19.00, în Ștefăești, satul Golești. D.A., în vârstă de 39 de ani, locuiește cu tatăl în casa părintească, după ce mama lui a murit. Bărbatul este cunoscut cu probleme psihice și pentru că este prieten cu paharul, atunci când bea parcă devine alt om. Uneori avea conflicte cu tatăl. Miercuri seara, fiind sub influența alcoolului, D.A. a hotărât să distrugă casa părintească. Se spune că bărbatul a luat niște haine, le-a pus în mijlocul camerei și le-a dat foc. A stat să vadă cum ard și după ce focul s-a extins la întreaga casă a plecat.

Piromanul a fost prins la Pitești

La fața locului au mers pompierii de la Detașamentele Pitești și Bradu cu trei autospeciale de stingere, o autospecială de lucru și salvare de la înălțime și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat. Când au ajuns echipajele ISU Argeș, casa, de aproximativ 100 de metri, ardea generalizat. Acoperișul a fost distrus complet la fel și interiorul. Când focul a fost stins au mai rămas în picioare doar zidurile casei. Tatăl piromanului a suferit un atac de panică și a avut nevoie de îngrijiri medicale când a văzut că munca lui de-o viață a fost complet distrusă. În urma cercetrilor reprezentanții ISU Argeș au constatat că focul a fost pus cu intenție. Atunci, primul vizat a fost fiul proprietarului. Bărbatul nu mai era în zonă și a fost căutat de polițiști. A fost găsit la Pitești și dus la audieri.
Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au întocmit dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de distrugere prin incendiere, și reținut l-au reținut pe bărbat. D. A nu este la primul contact cu legea penală. El a mai fost condamnat pentru furt. Ieri a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.