Judecătoare acuzată pentru hotărâri copy-paste!

0

Inspecția Judiciară a declanșat o acțiune discipliară împotriva unei judecătorare de la Tribunalul Argeș pe motiv că aceasta nu a analizat argumentele părților, la cauzele pe care le avea în lucru și a dat hotărâri copy-paste în dosarele administrativ fiscale pe care le-a instrumentat. Consiliul Superior al Magistraturii va analiza în ședința de miercuri, 25 octombrie cazul magistratei.
Consiliul Superior al Magistraturii a fost sesizat de Inspecția Judiciară după ce s-a constatat că judecătoarea Mihaela Banu de la Tribunalul Argeș a ignorant argumentele și declarațiile celor pe care îi judeca și a dat hotărâri copy-paste. „Acțiune disciplinară BADEA MIHAELA, judecător în cadrul Tribunalului Argeș pentru nerespectarea art. 271 lit.s) teza I din Legea nr. 303/2022 (in reglementarea anterioara art.99 lit.t) teza I din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor), vizând faptele doamnei judecător Badea Mihaela din cadrul Tribunalului Argeș, constând în redactarea a 77 hotărâri pronunțate în materie contenciosului administrativ și fiscal, prin preluarea copy-paste a argumentelor părților, fără a analiza în niciun fel susținerile acestora și fără a arăta propriile motive care au determinat adoptarea soluției”, se arată în comunicarea oficială a Inspecției Judiciare. Ca urmare a celor constatate de Inspecția Judiciară, în ședința pentru judecători în materie disciplinară a CSM, care va avea loc miercuri 25 octombrie, va fi pus în discuție cazul magistratei.
Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu cele 77 de dosare asupra cărora planează suspiciunile.
Mihaela Badea a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității București în anul 1989, potrivit unui Curriculum Vitae la acesteia. Din 1990 până în 1997 a fost consilier juridic la Fabrica de Conserve Topoloveni, după care a lucrat, un an, tot ca și consilier juridic, la Stațiunea Viticolă Leordeni. Între anii 1990 și 1992 a fost și juristconsult la Cooperativa M.C.I. ”Constructorul” din Pitești. A dat examen la Institutul Național de Magitratură în 1997 și a devenit judecător în aprilie 1998 când a fost repartizată la Judecătoria Pitești, acolo unde a stat până în octombrie 1999. De la acea data a fost judecător la Judecătoria Topoloveni până în martie 2004, când a devenit judecător la Tribunalul Argeș unde lucrează și în prezent. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.