ITM Argeș a amendat firmele de construcții

0

În perioada 1 aprilie-30 septembrie, în cadrul Campaniei Naționale privind modul de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate la nivel naţional în domeniul construcţiilor ce se va desfășura până la data de 30 noiembrie 2023, inspectorii ITM Argeș au efectuat 98 controale ce au vizat unități din tot județul. 
În urma acestor controale au fost aplicate 76 sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 140.000 lei. Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeș au anunțat că acțiunile de control vor continua și în perioada următoare.
Deficiențele constatate:
• Echipamentele de muncă sunt utilizate, fără sisteme de protecţie colectivă, fără balustradele solide (suficient de înalte şi având cel puţin o bordură, o mână curentă şi protecţie intermediară), fără platforme sau plase de prindere, suficient de solide pentru a împiedica/opri căderile de la înălţime;
• Nerespectarea prevederilor legale privind instruirea lucrătorilor;
• Neîngrădirea și delimitarea zonelor periculoase;
• Nerealizarea semnalizării de securitate și sănătate în muncă;
• Neutilizarea de către lucrători a echipamentelor individuale de protecţie corespunzătoare (centuri de siguranţă sau alte mijloace de ancorare, căşti, bocanci);
• În multe cazuri, platformele de lucru, pasarelele şi scările schelelor sunt dimensionate și construite astfel încât prezintă riscuri de accidentare în timpul utilizării. M.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.