Toate soiurile de lalele plantate într-un loc din Pitești

0

Primăria municipiului Piteti anunță că din 19 octombrie 2023, a început plantarea bulbilor de lalea în parcurile, grădinile publice şi în zonele verzi din municipiul Piteşti.

”Dacă în anul 2022 au fost plantați 244.000 de bulbi, anul acesta vor fi plantați peste 460.000 de bulbi din peste 90 de soiuri. Astfel, municipiul Pitești devine orașul cu cei mai mulți bulbi de lalea plantați, în țară, depășind nivelul locului al treilea pe care s-a situat în anii trecuți, la acest capitol.

În Parcul „Lunca Argeșului” se vor planta peste 200.000 de bulbi, de patru ori mai mulți bulbi decât anul trecut. În primăvară, parcul va fi un adevărat spectacol de culoare!

Din luna iulie, specialiștii din cadrul Salpitflor Green SA au început să proiecteze rabatele de flori. A fost proiectată și colecția de lalele, astfel că, în primăvara anului viitor, vizitatorii Parcului „Lunca Argeșului” pot vedea într-un singur loc toate soiurile de lalele plantate în municipiul Pitești.

În premieră, vom avea în Pitești, în Parcul „Lunca Argeșului”, și o colecție de varietăți de Fritillaria, plantă cunoscută ca „laleaua sălbatică”.

 

Tulipa Pitești, primul soi de lalea din lume cu nume de oraș, va fi plantată atât în Parcul „Lunca Argeșului”, cât și în zona centrală și cartiere. Vă reamintim că ediția cu numărul 44 a Simfoniei Lalelelor a marcat o premieră pentru municipiul Pitești. Cel mai important eveniment al municipiului Pitești a prilejuit obținerea unui element de patrimoniu material și simbolistic inedit: laleaua ce poartă numele de „Tulipa Pitești”. Bulbii de lalea au fost aduși din Olanda și plantați în municipiul Pitești. Este prima dată când un soi de lalea din Olanda este adoptat în Europa de un oraș care are o tradiție a expozițiilor de flori, ceea ce a făcut din acest eveniment și o premieră la nivel european.

 

Pe lângă bulbi, se plantează și răsaduri de flori. Din primăvară până în prezent, s-au plantat  peste 325.000 de bucăți răsaduri de flori.

 

Facem apel la cetățeni să se implice în acțiunile de protejare a spațiului verde din municipiul Pitești. Este important să contribuim, împreună, la menţinerea suprafețelor verzi şi să apreciem munca pe care salariaţii Societății Salpitflor Green S.A o depun în fiecare zi pentru înfrumusețarea orașului. Rugăm piteştenii să nu transforme spaţiul verde în locuri de joacă pentru copii, să nu hrănească păsările în zonele publice, foarte aproape de spaţiile plantate cu flori, să nu permită accesul animalelor de companie pe spaţiile verzi din parcurile şi grădinile publice.

Implicându-ne, prin respectarea unor norme şi conştientizând necesitatea existenţei spaţiului verde, muncim împreună pentru a avea un municipiu curat și înfloritor”, au transmis reprezentanții Primăriei Pitești.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.