Biserică veche de 150 ani, resfințită la Recea de Jos

0

Credincioșii parohiei argeșene Recea de Jos din comuna Recea, protopopiatul Costești, au participat în număr mare la slujba de târnosire a vechiului altar de rugăciune care are hramurile Adormirea Maicii Domnului și Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. 
La eveniment au fost prezenți preoți din toate parohiile aflate în vecinătate, precum și reprezentanți ai administrației locale. După săvârșirea slujbei de târnosire a bisericii, ÎPS Calinic a oficiat Sfânta Liturghie, în cadrul căreia a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură, fiind evidențiați credincioșii parohiei care au reușit împreună cu parohul Gheorghe Stoica să definitiveze toate lucrările de restaurare și înfrumusețare a acestei biserici construită cu multă trudă de înaintași, între anii 1871-1875.
În semn de apreciere pentru activitatea pastorală și administrativă desfășurată în parohia Recea de Jos, părintele paroh Gheorghe Stoica a primit distincția de iconom stavrofor, rang onorific bisericesc care se conferă preoților cu o activitate pastorală excepțională de către episcopul.
La rândul său , parohul Stoica, a oferit Ierarhului Argeșean o icoană cu Sf. Mc. Filoteea, ocrotitoarea Eparhiei.
Biserica parohiei Recea de Jos a fost ridicată în urmă cu 148 de ani cu ajutorul credincioșilor păstoriți atunci de părintele Ghinescu Nicolae.
De-a lungul timpului a trecut prin multe etape de restaurare, cea mai importantă fiind realizată după cutremurul din anul 1977. Reparațiile au durat atunci șase ani, sfântul locaș fiind târnosit în data de 4 septembrie 1983 de către Arhiereul Vicar Gherasim Piteșreanul, în vremea păstoririi Preasfințitul Iosif, al Râmnicului și Argeșului. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.