Cu cât s-a scumpit apa la Mioveni

0

Prețul apei la Mioveni a ajuns să fie printre cele mai mari din țară după ultima scumpire, iar locuitorii orașului resimt acest lucru din plin. 
Astfel, operatorul SEdC Mioveni practică următoarele prețuri la apă potabilă produsă, transportată și distribuită, precum și un nou tarif pentru serviciul canalizare-epurare, în orașul Mioveni: 6,99 lei/mc, exclusiv TVA – preț apă potabilă, 5,97 lei/mc, exclusiv TVA – tarif canalizare-epurare. Noile prețuri au fost aprobate prin hotărâre de Consiliu Local.
Comparativ la Pitești, Apă – Canal practică următoarele prețuri 5,89 lei / mc apă și 6,31 lei / mc canal. După cum se știe, apa potabilă livrată în orașul Mioveni de Societatea Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni este cumpărată de la SC Automobile Dacia SA. Printr-o adresă din luna martie, furnizorul Automobile Dacia a adus la cunoștință faptul că este necesară majorarea prețului de vânzare a apei potabile produse cu un procent de 58,96% , de la 1,95 lei/mc la 3,10 lei/mc, fără TVA, începând cu trimestrul II al acestui an, solicitând și obținând ulterior aprobarea de la Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (A.N.R.S.C.) București.
Majorarea prețului a fost motivată de către Uzină de creșterea costurilor, față de ultima actualizare a prețului din anul 2013, cu o valoare de 123% a costurilor cu energia electrică, o creștere cu 78% a prețului la apa brută livrată de Apele Române și o creștere cu 65% a costurilor materiale.
”Această majorare a prețului cu care Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL cumpără apa potabilă pe care o livrează în orașul Mioveni, a impus actualizarea întregului tariff, ce include prețul de achiziție și costurile cu distribuția, practicat de societatea noastră pentru utilizatorii finali. După solicitarea Automobile Dacia din martie, autoritatea locală și SEdC au purtat mai multe discuții și negocieri cu privire la amânarea intrării în vigoare a noilor tarife, reușindu-se amânarea până la 1.10. Noile tarife au fost aprobate prin HCL în septembrie, Majorarea prețurilor / tarifelor la apă / canalizare pentru orașul Mioveni este necesară pentru a asigura funcționarea serviciilor publice pe criterii de rentabilitate și eficieță economică, fiind necesară corelarea lor cu evoluția generală a prețurilor din economie, precum și cu alte cheltuieli de operare și exploatare” au declarat reprezentanții SEdC Mioveni. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.