Judecătoarea „copy-paste” sancționată cu avertisment!

0

Consiliul Superior al Magistraturii o consideră vinovată pe judecătoarea Mihalea Banu de la Tribunalul Argeș acuzată de Inspecția Judiciară că ar fi redactat copy paste 77 de hotărâri. În ultima ședință a Secției pentru judecători în materie disciplinară, s-a dispus sacționarea magistratei cu avertisment. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată de magistrată. 

În luna octombrie Consiliul Superior al Magistraurii a fost sesizat de Inspecția Judiciară cu privire la o abatere disciplinară a judecătoarei Mihaela Banu de la Tribunalul Argeș ”pentru nerespectarea art. 271 lit.s) teza I din Legea nr. 303/2022 (in reglementarea anterioara art.99 lit.t) teza I din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor), vizând faptele doamnei judecător Badea Mihaela din cadrul Tribunalului Argeș, constând în redactarea a 77 hotărâri pronunțate în materie contenciosului administrativ și fiscal, prin preluarea copy-paste a argumentelor părților, fără a analiza în niciun fel susținerile acestora și fără a arăta propriile motive care au determinat adoptarea soluției”, după cum se preciza în comunicarea oficială a Inspecției Judiciare.

Prima ședință a avut loc pe 25 octombrie atunci când Secția pentru judecători în materie disciplinară a dispus amânarea pronunțării pentru 1 noiembrie.

În urma analizării documentelor depuse de Inspecția Judiciară dar și a punctului de vedere al judecătoarei Mihaela Banu s-a hotărât: ”Admite acțiunea disciplinară formulată de Inpecția Judiciară împotriva doamnei Badea Mihaela –judecător în cadrul Tribunalului Argeș. În baza art 273, alin 1, lit. a) din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecătorilor și procurorilor aplică doamnei Badea Mihaela –judecător în cadrul Tribunalului Argeș, sancțiunea disciplinară constând în ”avertisment„ pentru săvârșirea abaterii disciplinare prevăzute de art 271 lit s) teza I din același act normativ. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare la completul de 5 judecători ai Înaltei Curți de Casație și Justiție”, se precizează în decizia CSM. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.