Șoferița a lovit o căruță și a fugit de la locul accidentului

1

 

Judecătoria Curtea de Argeș a dat sentința într-un dosar de ucidere din culpă, în care o șoferiță din București a fost judecată  după ce a lovit cu mașina un căruțaș și a părăsit locul accidentului. Conducătoarea auto era atentă la o aplicația care îi arăta drumul, când a lovit atelajul. Victima a murit la spital iar șoferița a primit o pedeapsă cu suspendare. M.Sandu

 

Accidentul a avut loc la Mușătești, în luna noiembrie a anului 2020, pe DN 73 C, drumul care leagă municipiul Curtea de Argeș de Câmpulung. Din rechizitoriu reiese că bărbatul care conducea atelajul purta vestă refelctorizantă și dacă ar fi fost atentă la drum șoferița l-ar fi văzut. ” Audiată în cauză, inculpata arată că în seara de 10.11.2020, în jurul orelor 19.35 a condus autoturismul personal, în condiții specifice întunericului și carosabil umed, fiind atentă la aplicația Waze. La un moment dat a lovit ceva cu partea dreaptă față a autoturismului, având impresia că a dat peste un animal. A oprit după circa 50-100 m, în dreptul magazinului  și după circa un minut s-a întors la locul impactului, unde a găsit un șofer de tir care acorda ajutor unui bărbat aflat pe carosabil, în poziția șezut. A realizat că a fost implicată într-un accident de circulație după ce oamenii adunați la fața locului i-au reproșat că a fugit. Atunci a observat pe marginea drumului o căruţă și, în șanț, un cal. Victima a fost transportată la spital, însă după circa o săptămână a decedat. Cu privire Ia infracțiunea de părăsirea locului accidentului, inculpata apreciază că este nevinovată întrucât a oprit la o distanță redusă și s-a întors în scurt timp la locul accidentului. Ulterior a precizat că înainte de impact nu a văzut căruța, ci a auzit un zgomot puternic, s-a panicat și mașina a continuat să ruleze necontrolat circa 100 metri; peste puțin timp s-a dezmeticit, a coborât de la volan și văzând avariile mașinii a realizat că a lovit ceva și s-a întors la locul unde a auzit zgomotul”, se precizează în rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș.

Un martor o contrazice!

Declarația șoferiței este contrazisă de un martor care în timpul procesului a declarat:  ” Conducătorul auto care a acordat primele îngrijiri victimei arată că a observat că din sens opus circula un autoturism de teren având partea față dreapta avariată (nu funcționa farul) și după ce a parcurs circa 2 km a observat mai multe obiecte pe carosabil și în apropiere de axul drumului un bărbat, care purta vestă reflectorizantă, întins pe carosabil. A oprit și a sunat la 112. Autoturismul avariat, pe care îl văzuse anterior, a venit la locul accidentului după circa 15 minute, fiind condus de o femeie însoțită de un bărbat”, reiese din depoziția acestuia.

Daune de 800.000 lei

Ca urmare a celor petrecute șoferița a fost trimisă în judecată pentru ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea polițiștilor. Procesul s-a judecat la Judecătoria Curtea de Argeș. Săptămâna trecută, bucureștenca a fost condamnată la 2ani și 4 luni închisoare cu suspendare și tot atâta timp nu are dreptul de a mai conduce autovehicule. Are un termen de încercare de 3 ani.  De asemenea va trebui să muncească în folosul comunității 80 de zile. În proces soția și fiicele victimei s-au constituit părți civile. Firma de asigurare la care avea poliță conducătoarea auto este obligată să le plătească celor trei femei daune morale și materiale în valoare de 800.000 de lei.   Decizia nu este definitivă și poate fi atacă cu apel.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.