Pieton bătut de un șofer nervos!

0

”Ești șmecher? Ți-ai luat stradă?”, atât i-a spus un șofer nervos unui pieton care îi reproșase că era să-l agațe cu oglinda pe stradă. Apoi a coborât din autoturism și l-a lovit cu pumnii. Conducătorul auto a continuat să-l lovească pe pieton chiar și când era căzut la pământ. Condamnat, în primă instanță, la 10 luni închisoare cu suspendare, șoferul a contestat decizia. Curtea de Apel Pitești a dispus încetarea procesului penal după ce a intervenit prescripția faptei, care în acest caz a fost de 5 ani. Agresorul va trebui să-i plătească daune morale celui lovit. Foto descriptiv

Un bărbat, în vârstă de 36 de ani, se afla la volanul mașinii sale pe strada Mănăstirii, din Mioveni, când a avut loc incidentul. ”În data de 27.06.2018, în jurul orelor 21:30, persoana vătămată (…) se afla pe strada Mănăstirii, cartier Robea, din orașul Mioveni împreună cu (…) martora (…), sora persoanei vătămate, și cei doi nepoți ai acestuia, respectiv martorul (…) și (…) şi alte persoane. La un moment dat, a trecut cu autoturismul inculpatul (…) și, deoarece distanța dintre autoturismul acestuia și persoana vătămată era foarte mică, persoana vătămată i-a atras atenția că a fost foarte aproape de a-l lovi cu oglinda autoturismului. Imediat, pe fondul unui conflict spontan între aceștia, inculpatul a lovit persoana vătămată cu pumnul în zona feței, iar ulterior i-a mai aplicat o lovitură cu pumnul în timp ce se afla căzut pe asfalt, fapt ce a avut ca urmare producerea unei echimoze buzei superioare și luxația umărului stâng”, reiese din rechizitoriul, întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești. Victima a avut nevoie de 15 zile e îngrijiri medicale, potrivit certificatului medico-legal depus la dosar.

A intervenit prescripția

 Șoferul a fost trimis în judecată în februarie 2023, la aproximativ 5 ani de la comiterea faptei. În timpul procesului, șoferul  a susținut că l-a lovit cu palma, nu cu pumnul, dar a fost contrazis de martori și de medicul legist. Mai mult acesta a susținut că l-a lovit pe pieton ca să se apere, constatându-se că a mințit. Judecătoria Pitești l-a condamnat pe șofer la 10 luni închisoare cu suspendare pentru loviri și alte violențe. Cu toate că partea vătămată s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 1000 de lei daune materiale, 1500 lei cheltuieli judiciare și 50000 lei reprezentând daune morale, instanța a dispus ca agresorul să plătească doar daune morale de 20.000 lei și cheltuielile judiciare de 1500 lei. Sentința a fost dată în iunie 2023, cu 6 zile înainte de a interveni prescripția faptei, de 5 ani. Ca să scape de condamnare, inculpatul a declarat apel și Curtea de Apel Pitești a dispus, săptămâna trecută, încetarea procesului penal pentru intervenirea prescripției. Astfel, inculpatul a scăpat de condamnare dar va trebui să plătească daunele morale și cheltuielile judiciare, în total 35.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.