A furat mașina și a condus beat și fără permis

0
0

Un bărbat, în vârstă de 32 de ani, din Mioveni, de profesie ospătar, a fost condamnat la un an, 8 luni și 10 zile închisoare, după ce furat o mașină din comuna Morărești și a condus-o până la Mioveni acolo unde a abandonat-o într-o parcare, descuiată și cu cheile în contact. După o săptămână a vrut să plece la pește cu mașina furată, deși consumase alcool. A fost prins în trafic de un echipaj de poliție care a constatat că mașina este furată, iar cel de la volan nu posedă permis și este beat.

Potrivit rechizitoriuui întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, în noaptea de 18/19.11.2020, inculpatul a fost la un prieten în comuna Morărești unde au făcut un grătar. La miezul nopții a plecat iar pe drum ”a sustras autoturismul marca Volkswagen Polo, staționat pe drumul comunal, în fața porții locuinței persoanei vătămate, pe care l-a condus pe drumurile publice din localitatea Morărești până în orașul Mioveni, fără a deține permis de conducere, staționând autoturismul într-o parcare din orașul Mioveni, cu cheile în contact și neasigurat” . Proprietarul mașinii a recunoscut că o lăsase descuiată și cu cheile în contact.

Prins de polițiști când o conducea a doua oară

 Mașina furată a stat abandonată în parcare, la Mioveni, până pe data de 28 noiembrie 2020. Atunci cel care a sustras-o s-a gândit să o folosească din nou, pentru a merge la pescuit. Înainte de la pleca cu mașina consumase bere cu un prieten.” În jurul orelor 00:35, lucrătorii Poliției orașului Mioveni aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au efectuat semnalele regulamentare de oprire a autoturismului marca Volkswagen care circula pe strada Părăști. Inițial, conducătorul autoturismului nu s-a conformat și și-a continuat deplasarea, autoturismul în cauză fiind blocat de lucrătorii de poliție cu autospeciala”, reiese din rechizitoriu. La volanul autoturismului a fost identificat inculpatul. Acesta a mărturisit că nu deține permis de conducere pentru vreo categorie de autovehicule și nu a oprit la semnalele organelor de poliție deoarece înainte de a se urca la volanul autoturismului a consumat alcool, iar autoturismul a fost furat tot de el cu câteva zile în urmă.  ”Inculpatul a fost testat cu aparatul alcooltest la ora 00:45, rezultatul fiind de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost însoțit la Spitalul Orășenesc Mioveni, unde, cu acordul său scris i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei fiind înaintate S.M.L. Argeș instituție ce a emis buletinul de analiză toxicologică alcoolemie în care sunt consemnate următoarele valori: 1,97 gr/l alcool în sânge pentru prima probă recoltată la ora 01.10 şi 1,75 gr/l alcool în sânge pentru cea de-a doua probă recoltată la ora 02.20”, scrie în document.

Condamnat cu suspendare

 În martie 2023 a fost trimis în judecată pentru furt în scop de folosință, conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului. Judecătoria Pitești l-a condamnat, luni 11 martie, la o pedeapasă de un an, 8 luni și 10 zile închisoare, cu suspendare. Instanța îl obligă pe inculpat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 de zile, respectiv în cadrul Primăriei Vulturești ori în cadrul Complexului de Servicii pentru Persoanele cu Dizabilităţi Vultureşti. A fost fixat un termen de supraveghere de 3 ani. Decizia nu este definitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.