Timpi de preparare:
Timp de preparare: 25 min
Timp de gătire: 35 min
Gata în: 60 min.
Ingrediente:
1.5 kg cotlet de berbec
sare
piper proaspăt măcinat
100-150 ml vin alb
3 linguri pătrunjel verde tocat mărunt
1 linguriță rosmarin uscat
3-4 căţei de usturoi
1 ardei iute roşu
3-4 linguri ulei de măsline
1 lingură muştar
1 lingură muştar boabe
100 gr. franzelă proaspătă
1 ou
Mod de preparare:
1. Carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi de grăsime şi se condimentează pe toate părţile cu sare şi piper proaspăt măcinat. Se aşază într-o tavă, se unge cu puţin ulei, se stropeşte cu vin şi se coace în cuptorul foarte bine încins, 15-20 minute.
2. Între timp, se pregăteşte compoziţia pentru crusta picantă. Usturoiul se pisează cu sare şi se freacă cu ulei, apoi se răstoarnă într-un castron şi se amestecă cu verdeaţa, ardeiul iute curăţat de seminţe, tocat mărunt, franzela înmuiată în vin, muştarul, boabele de muştar şi oul bătut.
3. Se scoate tava din cuptor şi se acoperă cotletul cu această compoziţie. Se pune din nou în cuptor şi se mai coace 10-15 minute.
4. Se taie şi se serveşte imediat cu salată proaspătă.
ZIARUL CURIERUL ZILEI ESTE INTERESAT DE OPINIILE ŞI SUGESTIILE DUMNEAVOASTRĂ, LEGATE DE CONŢINUTUL CURIER.RO.
De asemenea, aducem în atenţia tuturor CLIENȚILOR noștri ACTUALI și VIITORI, noua adresă de E-MAIL a redacţiei: anuntcurierulzilei@gmail.com Trimite
CONTACTAŢI-NE LA TELEFOANELE: 0248/215740; 0248/215726; 0348/401525