Dani Mocanu nu are voie să părăsească țara

0

Cunoscutul manelist Dani Mocanu, judecat într-un dosar de tentativă de omor alături de fratale lui Nando Mocanu, are interdicția de a părăsi țara. În plus, îi este interzis să ia legătura cu părțile și martorii din dosar, după cum reiese din decizia Tribunalului Argeș unde i-a fost prelungită măsura controlului judiciar cu încă 60 de zile.

Dani Mocanu a fost trimis în judecată în noiembrie 2022, alături de fratele lui Nando Mocanu, sub acuzația de tentativă de omor și tulburarea ordinii și liniștii publice,  și alți doi inculpați pentru loviri și alte violențe.  Dosarul a ajuns în fața instanței după ce cunoscutul manelist a fost implicat într-o încăierare care a avut loc, în august 2022, între mai multe persoane, într-o benzinărie de lângă Podul Viilor, la ieșirea din Pitești.  Procurorii au stabilit, pe baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din benzinărie, că Nando a lovit cu ranga un bărbat în timp ce solistul ținea victima de tricou, ca să nu poată fugi. Manelistul a stat în arest la domiciliu mai bine de un an și în octombrie 2023, Tribunalul Argeș a înlocuit măsura cu controlul judiciar. Tot atunci, Dani Mocanu a primit interdicția de a părăsi localitatea de domiciliu, Ștefănești, În luna februarie a acestui an magistrații au prelungit măsura, cu mențiunea că nu are voie să părăsească teritoriul României. Săptămâna trecută, Tribunalul  Argeș a dat o nouă soluție. Dani Mocanu rămâne sub control judiciar pentru încă 60 de zile și nu are voie să părăseacă țara, decât cu acordul organului judiciar desemnat cu supravegherea lui sau al instanței. Solistului îi este interzis să ia legătura cu părțile vătămate și cu martorii din dosar.  

Fratele lui nu are voie să părăsească județul

La rândul lui, Nando Mocanu, a obținut o soluție mai blândă de la magistrații Tribunalului Argeș. Și pe numele lui a fost prelungită măsura controlului judiciar și nu are voie să părăseacă limita județului Argeș. Până săptămâna trecută Nando nu a avut voie să părăsească orașul de domiciliu, Ștefănești. ”admite în parte cererea inculpatului de modificare a obligaţiei de a nu părăsi limita teritorială oraşului Ştefăneşti, şi dispune modificarea acesteia în sensul că are obligaţia de a nu părăsi limita teritorială a judeţului Argeş, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar în faţa căruia se află cauza, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri”, scrie în hotărâre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.