800 de litri de alcool confiscați dintr-o gospodărie!

0

Polițiștii argeșeni au făcut, în această dimineață, două percheziții, în comuna Dedulești, la locuința unui localnic despre care se știa că deține o cantitate mare de alcool. Potrivit legii, proprietarul ar fi trebuit să declare la stat dacă avea o cantitate mai mare de 200 de litri de alcool, ceea ce nu a făcut. Oamenii legii au confiscat aproximativ 800 de litri de băuturi spirtoase. 

”În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară, în județul Argeș, într-un dosar penal privind infracțiunea de deținere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile, supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, peste limita a 200 de litri băuturi spirtoase.

În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit aproximativ 800 de litri de produse alcoolice, la imobilul unei persoane neautorizată ca antrepozitar fiscal.

O persoană a fost condusă la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, pentru audieri.

Prejudiciul va fi stabilit pe parcursul administrării probatoriului.

Activitățile de percheziție domiciliară s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor criminaliști din cadrul Serviciului Criminalistic Argeș”, a transmis IPJ Argeș.

Cei care nu respectă legea riscă închisoarea

Potrivit noului Cod Fiscal, intrat în vigoare din anul 2015, orice persoană fizică, ce produce băuturi alcoolice din producția proprie, trebuie să declare la stat dacă are mai mult de 200 de litri de băuturi spirtoase, adică: țuică, vișinată, afinată, etc.. Simpla deținere a unei cantități mai mari, nedeclarate, atrage de la sine răspunderea penală. Evident că prin declararea fiscală, persoana fizică are obligația să plăteacă la stat anumite taxe.

Oamenii legii aveau informații că bărbatul din Dedulești, pe lângă faptul că are o cantitate mare pe care nu a declarat-o, obișnuiește și să vândă țuică. Cei aproximativ 800 de litri de țuică și vișinată au fost confiscați, conform legii Legii 227/2015, articolul 452, aliniat 1 litera h, care prevede:

” Deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, 400 ţigări de foi de 3 grame, 200 ţigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, peste 300 litri.”

Persoanele care încală acestă lege riscă pedepse cu închisoarea de la un an la 5 ani.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.